USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині запрацював оновлений відділ прикордонної служби

26 Травня 2015 16:45
У переддень Дня прикордонника, на Волині після повної реконструкції відкрили відділ прикордонної служби «Висоцьк» Луцького прикордонного загону. Робота з реконструкції здійснювалася в рамках проекту розвитку сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби Програми транскордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь». Про це інформують у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Під час урочистого відкриття усі присутні поклали квіти на могили прикордонників, які захищали Батьківщину у 1941 році від фашистів та пом’янули загиблих під час нападів російських найманців у 2014-2015 роках.

Перший заступник голови Державної прикордонної служби України генерал-майор Василь Серватюк висловив слова вдячності представникам Європейського Союзу за фінансову підтримку цього проекту та привітав усіх присутніх прикордонників, ветеранів та гостей з наступаючим святом - Днем прикордонника.

Загалом вартість проведених робіт в рамках проекту реконструкції відділу прикордонної служби «Висоцьк» склала 8 мільйонів 47,7 тисяч гривень. У ході облаштування реконструювали 35 будівель та споруд адміністративно-житлового, господарчого та комунального призначення. Крім того, проклали мережі водопостачання, каналізації, теплопостачання та електромереж, змонтували блочну трансформаторну підстанцію тощо.

Відділ прикордонної служби «Висоцьк» приступив до охорони державного кордону 10 квітня 2010 року.

За час існування підрозділ прикордонної служби «Висоцьк» досяг значних показників в оперативно – службовій діяльності, постійно відзначався як один із кращих підрозділів охорони державного кордону Луцького прикордонного загону. З початку заснування прикордонники відділу, який охороняє 24,5 кілометри кордону з Польщею, затримали не один десяток порушників державного кордону, виявили та вилучили контрабандних товарів на суму понад 1,5 мільйона гривень, притягнули до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань 230 осіб.

Докладний фоторепортаж з відкриття читайте на сторінках Інформаційного агентства Волинські Новини згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
громадянин Показати IP 26 Травня 2015 17:03
День прикордонних військ України - 4 листопада - дивись відповідний Закон. 28 травня - встановлене Януковичем і є днем прикордонних військ НКВД-КДБ-ФСБ
обєктивно Показати IP 27 Травня 2015 11:57
Перерізаючи стрічку, Гунчику варто було б згадати, хто стояв за цим проектом - писав і лобіював заявки на фінансування з Євросоюзу, організовував у Кабміні відповідні погодження. Тендер на будівництво цього обєкта проводився ще у 2012 році, а завершитись усе мало у березні 2014 року. Майданна влада навіть не червоніє, присвоюючи собі плоди праці "злочинних попередників". Бо Клімчук таки залишив по собі не банальних три конверти. А що урочисто відкриватимуть наступники цієї влади?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus