USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На Волині збиратимуть кошти, аби рятувати життя новонароджених

26 Березня 2015 21:00
Акція «Врятуй життя дитині», що має на меті збір коштів для реанімаційних відділень для новонароджених, стартує у квітні.

Про це йшлося під час прес-конференції членів оргкомітету ВБФ «Серце до серця» у Волинській області 26 березня.

Результати попередньої акції підсумував регіональний представник Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» у Волинській області Богдан Іщук. Так, під час акції 2014 року «Я хочу бачити життя» зібрали 302 143,45 гривні, за ці кошти 12 березня закупили медобладнання для комп’ютерної діагностики зору в офтальмологічне відділення Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання.

З його слів, з 1 до 30 квітня триватиме цьогорічна акція «Врятуй життя дитині». Її мета – закупівля медичного обладнання в реанімаційні відділення для новонароджених. До акції на Волині залучать до двох тисяч волонтерів. Кожен матиме особисту скриньку, за якою його закріплять. Важливо також, що кожен волонтер матиме свій ідентифікатор, без якого він автоматично не вважатиметься волонтером. У документі вказуватимуть ім’я та прізвище волонтера, фото, номер, який буде співпадати із номером скриньки, населений пункт та навчальний заклад (документ обов’язково повинен бути завірений печаткою державної установи).

З 1 до 30 квітня волонтери мають право збирати кошти у навчальних закладах та різних установах, а 25 квітня, у день фіналу акції, вони можуть збирати кошти на вулицях міста. Після 30 квітня зібрані кошти надсилатимуться на єдиний всеукраїнський рахунок (кошти не здаватимуть жодним посередникам на регіональному рівні). Відкриватимуть скриньки у відділенні банку, після чого волонтер надаватиме квитанції про перерахунок коштів.



Оскільки нині існує проблема недовіри до благодійних організацій, цьогоріч кожного волонтера буде зареєструють у єдиній базі волонтерів «Серце до серця», де він зможе побачити тенденцію збору коштів, наприклад, у Луцьку, та порівняти свої показники з іншими волонтерами, перевірити, чи зараховані зібрані гроші в повному обсязі.

Голова профспілкової організації студентів СНУ Вадим Курилюк розповів, що цього року в університеті вшосте проведуть університетський бал. Його особливістю буде те, що 50% зібраних коштів спрямують благодійному фонду «Серце до серця», інші 50% - на потреби захисників України на сході. Також хочуть організувати благодійний ярмарок виробів хендмейд.



Богдан Іщук зауважив, що у фіналі акції 25 квітня цьогоріч не буде концерту, як це було раніше, а організують благодійний ярмарок у центрі Луцька, кошти від продажу продукції у рамках якого спрямують на користь бійців. Також цього дня у центрі міста можна буде побачити чимало волонтерів благодійного фонду «Серце до серця».

Завідувач неонатального центру Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Микола Гнатів розповів, що новонароджені діти – найбільш беззахисні створіння, якщо їм не допомагати (особливо, тим новонародженим, які потрапляють у неонатальний центр), у них виникнуть серйозні проблеми. Найпроблемнішими є глибоко недоношені діти, які народилися передчасно та мають масу тіла до кілограма. Вони не можуть самостійно їсти, дихати, утримувати температуру тіла. Для виходжування таких дітей потрібно багато дороговартісного обладнання. Завдяки фонду «Серце до серця» вже отримали два пульсоксиметри, які врятували життя не одній дитині. Залежно від того, яку суму вдасться зібрати цього року, можна буде говорити про купівлю нового обладнання. Так, потребують обладнання для визначення рівня крові у нервовій тканині (особливий пульсоксиметр, що визначає насиченість кров’ю судин головного мозку новонародженого).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus