USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині з'явився новий вид шахрайства

20 Серпня 2014 10:51
Шахрайство через інтернет - новий спосіб, за допомогою якого спритники виманюють у волинян гроші, - застерігають у прес-службі прокуратури Луцька.

Минулоріч на території обласного центру Волині популярними і частими були телефонні шахрайства. Зловмисники, потелефонувавши на мобільний чи домашній телефон, повідомляли про проблемну ситуацію, в якій опинилися родичі абонента - потрапили в ДТП, опинилися в міліції. Спритники пропонували вирішити проблему, перерахувавши певну суму грошей на банківську картку чи передавши гроші незнайомцю, який готовий допомогти. Розлучившись із кревними, люди дізнавалися, що насправді їхні родичі в жодну халепу не потрапляли, а їх самих просто ошукали.

До слова, завдяки постійному інформуванню громадян у ЗМІ, нині подібних злочинів трапляється значно менше.

Проте, винахідливість шахраїв не знає меж. Тепер вони почали використовувати інші схеми вчинення злочинів, жертвами яких стають сотні довірливих волинян.

"Сьогодні дуже поширеним стало шахрайське заволодіння грошовими коштами громадян з використанням мережі інтернет – шляхом розміщення неправдивих повідомлень про продаж різного роду речей, зокрема, мобільних телефонів, весільних суконь, велосипедів, деталей до автомобілів, домашніх тварин через великі інтернет-аукціони або фальшиві віртуальні магазини. При цьому, однією із умов отримання бажаної речі є попередня оплата замовленого товару шляхом перерахування коштів на вказаний шахраями банківський рахунок. Проте, в подальшому, після перерахування коштів, громадяни товар так і не отримують, а зв'язок із так званими продавцями зникає", - розповідає прокурор прокуратури Луцька Наталія Заєць.

Аби не стати жертвами шахраїв правоохоронці радять, ретельно вибирати та перевіряти потенційних продавців товару в інтернет-магазинах, та бути обачними при його купівлі.

Щоб уникнути неприємностей, здійснювати оплату необхідно лише після доставки товару, і ні в якому разі не можна повідомляти продавцям або тим, хто називається працівником банку конфіденційної інформації та кодів. Такі прості правила нині є надійним способом уникнути шахрайських дій та отримати бажаний товар.

Відтак, ліпше оберегти себе від неприємностей та бути заздалегідь обачними, оскільки, нині чимало бажаючих прожити бенкет життя за ваш рахунок.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 20 Серпня 2014 10:54
Так розвести можна тальки дурака.
Ольга до Анонім Показати IP 20 Серпня 2014 11:38
Так дураків у нас занадто багато!!!!!
888 Показати IP 20 Серпня 2014 12:57
Шість років користуюся купівлею через інтернет ( мобіли,запчастини, одяг ............і т.д.) але ще не було неприємних історій..................Чув від друзів що "прохадімци" в основному зі східної України ( Запоріжська обл. і т.д.) Дякую за інфо, тепер буду акуратнішою.
Катерина Показати IP 20 Серпня 2014 15:19
У мого батька була така неприємна ситуація. Позвонили і представились працівником Приват банку. Сказали, що у нього із картки була спроба зняти кошти і для того, щоб цього не повторилось потрібно прийти до банкомату та зробити певні дії, які він озвучить. Батько звичайно злякався, так як на картці була невелика сума грошей у розмірі 1000 грн, за які планував пройти обстеження та лікування. Ну от в результаті вийшло так, що гроші перекинув комусь на інший рахунок. Коли зрозумів, що нього ошукали,то набрав на цей номер, пояснив ситуацію, пообіцяли що скинуть назад. Але ЗРОЗУМІЛО, що ніяких грошей ми більше не бачили. Я теж говорила з тим чоловіком і з його вуст прозвучало,що дані кошти уже на третій картці, а картка із банку "Сбербанк Росії".
мда Показати IP 20 Серпня 2014 22:33
новий вид? йому 100 лєт в обєд, журналісти - не гальмуйте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus