USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На вулиці Ветеранів у Луцьку обмежать рух транспорту

30 Березня 2016 22:50
Проконтролювати дотримання обмеження руху великого вантажного транспорту по вулиці Ветеранів закликають патрульну поліцію. Через рух вантажівок руйнується будівля архіву, а лучани нарікають на відсутність тротуару поблизу споруди.

Про це йшлося під час 5 сесії Луцької міської ради 30 березня.

Депутати розглянули проект рішення про надання Волинській облраді дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівлі архіву на вулиці Ветеранів, 21.

Начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала зауважив, що компетенцією міської ради є формування земельної ділянки та затвердження проекту, а компетенцією облради – надання земельної ділянки.


Як повідомив міський голова Микола Романюк, вчора під час засідання погоджувальної ради ухвалили рішення про підтримку цього проекту з умовою передбачення при розробці проекту землеустрою пішохідної доріжки вздовж вулиці Ветеранів.

Заступник директора Державного архіву Волинської області Марія Багнюк зазначила, що установа зберігає документи Національного архівного фонду і її приміщення побудоване для зберігання документів національного надбання українського народу. Нині приміщення потребує ремонту у зв’язку з тим, що у несучих стінах є тріщини від 1 до 9 поверху. Під час проведення експертної оцінки причинами руйнації стін визнали інтенсивний рух по вулиці Ветеранів, будівництво будинку навпроти протягом 2013-2014 років та інші другорядні чинники (наприклад, дерева, що ростуть поруч).

Працівники архіву зверталися з проханнями щодо обмеження руху транспорту та перенесення дороги (яка мусила б бути розташована на відстані 9 метрів від архівних будівель). Архів переніс шахти для водовідведення, здійснював заходи для того, щоб дорога була переміщена далі від будинку. Марія Багнюк просила ухвалити компромісне рішення, змістивши на 1-2 метри проїжджу частину та облаштувавши тротуар біля будівлі архіву, адже зараз порушуються норми спеціальних вимог до архівних приміщень. З її слів, під час будівництва споруди дорога поблизу неї не була передбачена, активно використовують її для руху вантажівок з 2009-2010 років.

Оскільки нині пішоходи змушені переходити на проїжджу частину або на протилежний бік вулиці, минаючи архів, пропонували звернути увагу патрульної поліції на те, що вулицею не повинні їздити великі вантажні автомобілі. Інша пропозиція стосувалася того, що тротуар поблизу будівлі архіву повинен бути принаймні 1,2 метра завширшки, а не 0,3 метра, як зараз.


Депутати надали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,436 гектара.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus