USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

На Ковельщині на 16 сіл - одна «швидка»

17 Серпня 2011 17:52
Голобській районній лікарні №2, що обслуговує всю Ковельщину, бракує карет швидкої допомоги – на 33 населені пункти є всього дві машини.

Про це розповів головний лікар Голобської райлікарні №2 Микола Кобильчук 17 серпня під час прес-туру волинських журналістів районами області.

Очільник головної лікарні в Ковельському районі розповів, що нині в медустанові є три карети швидкої, проте дві з них – не у найкращому стані.

«Одна дещо підтоптана і хотілось би мати кращу. Одна 22-річної давності тільки рахується на балансі», – повідомив він.

В автопарку райлікарні є ще й «Нива», але і та вже відпрацювала своє.

«На «Ниву», котра використовується педіатром, вже всі документи підготували на списання, бо вона вже настільки згнила», – каже головлікар.

«Хотілось би трошечки обновити наш автопарк. Поки що є тільки домовленість з районною адміністрацією. Вони нам допоможуть. Якщо не в цьому році, то у наступному бодай якусь одну машину закупити для того, щоб можна було покращити процес лікування у віддалених селах», – розповідає Микола Кобильчук.

А сіл, які Голобська лікарня обслуговує, немало – аж 33. Тому, переконує Кобильчук, машин швидкої дійсно бракує.

«Наша швидка обслуговує 33 села. Найбільш віддалене село знаходиться на відстані 35 кілометрів», – говорить він.

Та й дороги до населених пунктів не найкращі, бідкається очільник лікарні.

«Страшне діло… Особливо зимою, коли багато снігу. Сільські дороги взимку прочищають нерегулярно», – пояснює лікар.

«Як закрутило, як завертіло. Через три, через чотири дні тільки почистять. Але ми зідзвонюємось з хворими, і там, де ми не можемо проїхати, підвозять гужовим транспортом», – пояснює він.

Тим не менш особливих проблем з доїздом до віддалених сіл донині не було, радіє головний лікар. Проте виконувати часовий норматив виїзду на виклик, який нині пропонується у Мінохорони здоров’я, місцева швидка не зможе.

«Ми ніяк не вкладемося. Особливо, якщо їхати за 35 кілометрів. А потім вертатися. А виклик же може бути не один. Тим більше вночі чергує лише одна машина. Хотілось би ще одну бригаду на нічну зміну. Про це мова йде. Я думаю, в майбутньому ми вирішимо це питання», – розповів він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus