USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На центральному майдані Луцька освятили пожежну техніку. ФОТО. ВІДЕО

14 Вересня 2013 09:00
За спасіння рятівників помолилися у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл на прохання Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області відправив у соборі подячний молебень за працівників цієї установи з нагоди Дня рятівника.

Із владикою співслужили віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, декан протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство собору. У богослужінні взяли участь начальник управління генерал-полковник Володимир Грушовінчук, представники особового складу.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ВІТАЛИ МУЖНІХ ТА ВІДВАЖНИХ. ФОТО

Високопреосвященний висловив слова вдячності рятівникам за нелегкий труд, який вони виконують задля людей. «Це – небезпечне служіння, яке ви взяли собі на рамена... Хай ця праця допомагає лише у профілактиці: запобігти і навчити. А Церква буде помічником у вірі й допомагатиме берегти ваше життя», – наголосив архіпастир.

За значні старання задля добра ближніх вручено архієрейські благословенні грамоти начальникові відділу організації заходів цивільного захисту Управління підполковнику Костянтинові Романчуку, командирові відділення частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення прапорщику Анатолієві Кропиві, диспетчеру оперативно-координаційного центру старшому сержанту Катерині Таранович, водію 1-ї державної пожежно-рятувальної частини старшому сержанту Сергієві Шеверді.
Після молебню митрополит Михаїл на Театральному майдані окропив освяченою водою пожежну техніку.

Довідка. День рятівника — свято, яке відзначається в Україні щорічно 17 вересня.
День рятівника святкують працівники:
- аварійно-рятувальних служб,
- пожежної охорони,
- інших спеціальних формувань,
а також громадяни, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров'я людей.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Мм Показати IP 14 Вересня 2013 09:29
Честь і хвала рятівникам- пожежникам!!
лучани Показати IP 14 Вересня 2013 10:11
Пожежнагляд треба тричі окропити.щоб хабарі не брали.
Григорій Іванович до лучани Показати IP 14 Вересня 2013 15:09
Не допоможе! Біса по іншому треба виганяти.
мда... Показати IP 15 Вересня 2013 00:36
Коментарі освідчених людей...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus