USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині буде дві нові школи. ФОТО

20 Серпня 2011 14:57
У селі Любохини Старовижівського району та у селі Білин Ковельського району збудують нові школи – в обидвох селах заклали символічні капсули під будівництво.

Як повідомила прес-служба Волинської обласної держадміністрації, 19 серпня голова ВОДА Борис Клімчук та народний депутат України, «регіонал» Григорій Смітюх спільно заклали капсули під будівництво школи у селі Любохини на Старовиживщині.

Місцева загальноосвітня школа розрахована на 198 учнівських місць. У 2010-2011 році у діючій школі навчалося 263 дітей, а у 2011-2012 - 290.

«Сьогодні закладаємо капсули під будівництво, яке й відразу розпочнеться. Гроші на це є. Зведення шкіл дуже важливе. Наприклад, у Любохинах збудувати навчальний заклад просять уже 30 років», – сказав Клімчук.

Загальна вартість будівництва – 32 мільйони гривень. За словами губернатора, норматив введення об’єкту в експлуатацію – 17 місяців.






Цього ж дня Клімчук відвідав і село Білин Ковельського району. Тут він, як і в Любохинах, заклав капсулу під фундамент нової загальноосвітньої школи.

Нова школа буде зведена поруч з діючою, розрахована вона на 196 учнівських місць. Нині ж тут навчається 138 дітей.

Приміщення діючої школи в перспективі планують реконструйовати під дошкільний навчальний заклад.

Будівництво цього освітнього закладу було внесено до переліку об’єктів, що фінансуються у 2011 році за рахунок субвенції держбюджету, зазначив Клімчук.

Проектно-кошторисна документація виготовлена за кошти місцевого бюджету. Ремонтні роботи здійснюватиме спільне українсько-польське підприємство «Shynaka Україна».

Цьогоріч на будівництво навчального закладу в Білині уряд виділив 3,2 мільйони гривень, в наступному надійде 10 мільйонів.

«Вже в цьому році на будівництво та реконструкцію шкіл, лікарень та інших закладів нам вдалось залучити в область 120 мільйонів гривень. Це – в п’ять разів більше, ніж минулоріч та в 13, ніж у 2009 році», – констатував волинський губернатор.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus