USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

На Волині буде ще одна велика птахофабрика

24 Жовтня 2013 13:40
ТОВ «Птахокомплекс «Губин», що входить до Агропромгрупи «Пан Курчак», має намір влітку 2014 запустити в експлуатацію нову птахофабрику з вирощування м'ясних бройлерів.
Нову виробничу площадку в селі Холопичі Локачинського району, - повідомляє «Delo.UA».

Компанія повинна була ввести в експлуатацію ще в цьому році, однак запуск перенесли на наступний, кажуть на підприємстві. Проектні потужності нового комплексу - півмільйона голів. Зі слів голови Локачинської районної адміністрації Володимира Мазурка, кошторисна вартість нового об'єкта - близько 12 мільйонів гривень.
Агропромгрупи «Пан Курчак», яка реалізує курятину під однойменною торговою маркою, є сьомим за обсягами виробництва курятини в Україні і займає близько 2% ринку.

Як розповів голова Асоціації птахівників України Олександр Бакуменко, за рахунок нового виробничого майданчика компанія зможе збільшити обсяги виробництва десь на 10 тисяч тонн м'яса на рік. Це на 35-40% більше в порівнянні з тим, що виробляє птахокомплекс «Губин» зараз.

Олександр Бакуменко вважає, що зростання обсягів виробництва птахокомплексу дасть можливість компанії наростити продажі як всередині України, так і за її межами. До слова, птахокомплекс «Губин» входить до четвірки українських виробників курятини, що експортують свою продукцію в інші країни. За підсумками минулого року компанія експортувала близько 2 тисяч тонн курятини. Всього з України в минулому році було вивезено близько 80 тисяч тонн. Левова частка поставок припадала на агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (ТМ «Наша Ряба» ).

Птахокомплекс «Губин» далеко не єдиний виробник курятини «середньої руки», який активно нарощує виробництво. У 2013 році в 2,5 рази збільшила обсяги виробництва «Володимир - Волинська птахофабрика» (ТМ «Курка Чеботурка»). Компанія запустила два виробничі майданчики з вирощування курки. За підсумками 2013 компанія збільшить обсяги виробництва на 15% і досягне показника виробництва в 32 тисячі тонн. Нарощує також обсяги компанія «Агро –Овен» (ТМ «Золотко») - на 4-5 тисяч тонн.

Згідно з підсумками 2013 року, загальний приріст виробництва курятини в Україні може скласти близько 150 тисяч тонн, 15% зростання за рік.

Зі слів Олександра Бакуменка, стримує подальший розвиток ринку курятини в Україні низька купівельна спроможність населення. Що стосується експорту продукції, то це перспективний, але досить конкурентний напрямок розвитку для українських птахівників.
ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКУ «ЧЕБОТУРКУ» ОШТРАФУВАЛИ
Згідно з підрахунками Асоціації птахівників України, на 1 вересня 2013 поголів'я птиці в Україні склало 262672,8 тисячі голів, що на 3,9% вище, ніж за аналогічний період попереднього року. За рік поголів'я птиці в сільгосппідприємствах збільшилося на 5,6%.

За вісім місяців 2013 року Україна виробила 751,4 тисячі тонн м'яса птиці - на 13,5 % більше, ніж торік.

ТОВ «Птахокомплекс «Губин» засноване в 2001 році. Компанія займається вирощуванням, забоєм, переробкою та упаковкою птахи-бройлера.

Згідно з підсумками 2012 року, птахокомплекс «Губин» отримав дохід у розмірі 367,2 мільйона гривень. Чистий прибуток компанії за цей же період - 42,5 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
поліщук Показати IP 24 Жовтня 2013 13:46
Зі слів Олександра Бакуменка, стримує подальший розвиток ринку курятини в Україні низька купівельна спроможність населення. ------------------------------ А може справа в іншому? В мене наприклад хватило би грошей на покупку курки, але для чого це робити, коли вони ніякі по смаку та ще й нашпиговані хімією?(((
Амєлія Показати IP 24 Жовтня 2013 15:38
Треба перевірити ,чи має хто зиск з розміщення на Волині ще одного забрюднюючого місця. Невже на Волині не хватає птахофабрик ?
Камелія Показати IP 24 Жовтня 2013 16:36
Цивілізований світ їсть яловичину. Тільки не корову 17 років, яка вимушено йде на забій, а молоду яловичину мясних порід або телятину. Курятина, нашпигована польськими преміксами - мясо люмпенів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus