USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Назвали кращих митців Волині

12 Липня 2011 12:01
На Волині обласний комітет з присудження іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва визначив претендентів для участі у другому турі конкурсу.
Зокрема, у номінації імені Агатангела Кримського на премію претендують письменник і публіцист Сіма Кордунова за значний особистий внесок у розвиток літератури, активну громадянську позицію, публікацію статей на захист рідної мови та журналіст Андрій Криштальський (на фото) за прозову книгу «Десятина». Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.
У номінації імені Йова Кондзелевича висунуто кандидатуру майстра народного мистецтва Світлани Волошиноїза особистий внесок у збереження та розвиток традицій української народної вишивки, а також авторський колектив у складі скульптора Олега Байдукова (посмертно), художника-дизайнера Степана Кузьмича, архітектора Владислава Ващука за пам’ятник члену проводу ОУН – УПА Степану Мазурцю у селі Прилуцьке Ківерцівського району.
Кандидатуру завідувача Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, краєзнавця Віри Комзюк висунуто на премію імені Миколи Куделі за вагомий особистий внесок у розбудову музейної справи, дослідження і популяризацію життя і творчості Лесі Українки і родини Косачів.
На цю ж премію претендує авторський колектив у складі Олени Дармовіс, Володимира Демчука, Лілії Кальчик, Галини Патути за дослідження та популяризацію минулого рідного краю, підготовку та видання історико-краєзнавчого нарису «Земля моїх батьків» (історія сіл Промінської сільської ради, 2010).
На премію імені Ігоря Стравінського претендує викладач-методист, художній керівник і диригент симфонічного оркестру Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського Геннадій Таран – за вагому концертну, просвітницьку, навчально-методичну діяльність, пов’язану із пропагуванням творчості Стравінського.
Народний аматорський театр Козлівського сільського будинку культури Локачинського району може отримати премію імені Степана Кривенького, а архітектор, історик і краєзнавець Богдан Колосок – премію імені Олександра Цинкаловського.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus