USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині розпочалось «паломництво» абітурієнтів. ФОТО

4 Липня 2013 11:17
Українські ВНЗ із 1 липня розпочали прийом документів для вступу. І тепер в університетських коридорах знову велелюдно. Волинські державні університети - Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки та Луцький національний технічний університет також відкрили свої двері для вступників.

Про ситуацію за станом на перші два дні прийому документів розповів заступник відповідального секретаря приймальної комісії СНУ імені Лесі Українки Андрій Слащук:
«Сьогодні лише третій день подачі документів, і ми бачимо, що не так жваво подають наші абітурієнти, як в попередні роки. Очевидно, це зумовлено тим, що було звернення ряду і працівників міністерства, і ректорів щодо того, аби в перші дні не було черг. Прийом документів триває до 31 липня. Документи можна подати у будь-який день, це не вплине на рейтинг. Діти ще одержують сертифікати з деяких предметів, значить з наступного тижня буде більший потік».

Як повідомили представники приймальних комісій обох державних вишів області, більшість заяв від абітурієнтів надходить в електронній формі. Загалом до організації вступної кампанії в СНУ імені Лесі Українки залучені 200 працівників. У ЛНТУ кажуть, що теж справляються з прийомом документів досить швидко, адже тут багато процесів повністю комп’ютеризовані. Розповідає заступник відповідального секретаря приймальної комісії ЛНТУ Надія Хвищун відзначає: «Претензій від абітурієнтів поки що не було. Вони виходять з усмішками».

Чи вплинуло перейменування Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки на кількість охочих сюди вступити, кореспондент «ВН» дізнавалася у заступника відповідального секретаря приймальної комісії Андрія Миколайовича Слащука: «Ми поки що не відчули, але надіємось, що нас знають, тому що ім’я поетеси нашої, Лесі Українки, а воно лишилося незмінним».

Абітурієнтка Яна з Маневицького району, розповіла, чому вирішила подати документи на вступ у перші дні прийому: «Багато каже, що коли подаєш серед перших, то більше можливості пройти в першу хвилю».

Підготувала Галина ОХМАНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus