USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відкривають «міні-ЦНАПи»

10 Червня 2013 14:50
Частину адмінпослуг планують надавати в усіх 169 відділеннях зв’язку «Укрпошти» у Волинській області до кінця осені.

Про це стало відомо під час відеоселекторної наради під головуванням голови Волинської ОДА Бориса Клімчука 10 червня.

Волиняни зможуть отримати в «Укрпошті» спрощений доступ до адмінпослуг, що стосуються земельних, соціальних питань та пенсій. Наразі цим займаються 40 відділень зв’язку у Любешівському та Старовижівському районах Волинської області, де надають уже 23 види адміністративних послуг.

За словами директора Волинської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Ярослава Кравчука, на пошті практично не надаватимуть ці послуги. Мовляв, цим займаються держструктури.

Однак, «Укрпошта» допоможе отримати спрощений доступ до адмінпослуг. Він додав, що уже розробили технологічні карти, згідно з якими громадяни зможуть заповнити відповідні бланки і отримати необхідні їм документи від держструктур у відділеннях зв’язку. «Це позбавить людей необхідності їхати за десятки кілометрів до райцентрів і отримувати ці послуги там», - зауважив Ярослав Кравчук.

Борис Клімчук, своєю чергою, повідомив, що підписав доручення, згідно з яким адмінпослуги невдовзі надаватимуть і у відділеннях «Укрпошти» у Ковельському та Ківерцівському районах. А до кінця осені до них мають долучитися і решта відділень зв’язку на Волині, де планують розширити спектр доступних на пошті адмінпослуг.

На думку директора департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Світлани Мишковець, відділення зв’язку таким чином перетворять у «міні-ЦНАПи». Із нею погодився губернатор Волині і дав трішки інше визначення: «Віконце таке. ЦНАП на поштовому відділенні».

Підсумовуючи, Борис Клімчук додав, що до цього питання повернуться через 2 тижні, утім моніторити виконання робіт у районах, пов’язаних із цією новою опцією на поштових відділеннях, будуть щодня.

«Не розчухуйтеся довго. Це завдання Президента», - звернувся насамкінець до голів РДА в області очільник Волинської ОДА.

Нагадаємо, у луцькій мерії відклали відкриття свого підрозділу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus