USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині відзначають 1025-річчя хрещення Київської Русі

4 Червня 2013 16:47
Низка культурних, наукових та підготовчих заходів триватиме у Луцьку та області з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі до кінця 2013-ого року.

Про це голова облдержадміністранції Борис Клімчук підписав відповідне розпорядження.

Зокрема протягом року планують провести науково-практичні конференції, колоквіуми, засідання, присвячених історії християнства в Київській Русі та Україні, а також виставки церковно-богословської та історичної літератури, художніх творів тощо.

Також на Волині триває підготовка та видання каталогу зруйнованих храмів і монастирів України. Релігійні організації ініціюватимуть ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятках архітектури, об’єктах культурної спадщини, пов’язаних з історією християнства, а також упорядкують культові споруди та об’єкти культурної спадщини, а також займатимуться благоустроєм прилеглих до них територій.

Літо

Зокрема 19 липня 2013 року Володимир-Волинська єпархія Української православної церкви проведе Міжнародний патріотичний молодіжний форум «Славний рід Володимира», а також 20-ого липня відбудеться Хресна хода із Зимненського Святогірського Свято-Успенського ставропігійного жіночого монастиря до Свято-Успенського кафедрального собору Володимира-Волинського.

Осінь
Уже восени, 3-ого вересня, у Зимненському Святогірському Свято-Успенському ставропігійному жіночому монастирі запланована науково-краєзнавча конференція з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі. У Луцьку хресна хода відбудеться 10-ого серпня.

Протягом жовтня – листопада цього року планують також організувати державно-церковну наукову конференцію з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Також восени планується розглянути можливість закладання керівниками релігійних організацій Волинської Ради Церков алеї на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі у парку імені Лесі Українки, що у Луцьку.

Нагадаємо, у Луцьку вчетверте відбувся всеукраїнський благодійний фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus