USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині з’являться нові сорти хліба

12 Серпня 2013 10:54
Чотири види нової продукції представили волинські виробники на розгляд обласної дегустаційної комісії.
На базі державного підприємства «Волиньстандартметрологія» експерти розглянули нові види продукції, які вже розроблені та плануються до впровадження у виробництво підприємствами області, інформують у прес-службі контролюючої установи.

ПАТ «Теремно Хліб», пекарня «Хлібний край» фермерського господарства «Аміла» представили нові сорти хліба, а Нововолинський олійно-жировий комбінат – маргарин «Шоколадний 60%» з ароматом лісових горіхів.
Хліб «Гродненський» подовий та хліб пряно-зерновий формовий, які запропонувало ПАТ «Теремно Хліб», належать до заварних сортів і випікаються із житнього борошна з додаванням пшеничного борошна та іншої сировини.

Рецептура хліба «Гродненський» запозичена у сусідів-білорусів. У її складі, окрім борошна, - житній ферментований солод, картопляна клітковина, цукор, дріжджі та кмин або коріандр. Ці складники додають хлібу «Гродненський» більш високу харчову цінність, збагачують його калієм та магнієм, а також подовжують термін зберігання продукту.
Хліб пряно-зерновий – власна розробка спеціалістів підприємства. Випікається він із борошна житнього обдирного, якого у складі 60 відсотків, та пшеничного першого сорту, концентрату квасного сусла, цукру, солі, насіння соняшника, яке є як у тісті, так і в оздоблені. Характерно, що хліб пряно-зерновий виготовляється без використання дріжджів, на житній заквасці.
Великий вміст у хлібі житнього борошна забезпечує організм необхідними мінералами і вітамінами. Насіння соняшника робить випічку більш енергетично цінною і збільшує вміст незамінних амінокислот.

Не вперше представляє свою продукцію на розгляд регіональної дегустаційної комісії пекарня «Хлібний колос» фермерського господарства «Аміла», що у селі Соловичі Турійського району. Цього разу вони змінили попередню рецептур хліба «Турійський» та хліба по-дарницьки. Тепер вони випускатимуть хліб «Турійський фірмовий» з борошна вищого ґатунку та хліб «Турійський» з суміші борошна вищого та першого ґатунку. Органолептична оцінка якісних показників хліба членами дегустаційної комісії - найвища
Технологи нововолинського підприємства «Імперія жирів», вивчивши споживчий ринок України, створили новий, смачний, але не дорогий продукт – маргарин м’який «Шоколадний 60%», який доступний згідно з ціною усім верствам населення.

Члени комісії рекомендували всі нові види продуктів для серійного виробництва задля задоволення потреб споживачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus