USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Нардепи від УКРОПу наполягають на збережені малокомплектних шкіл

24 Вересня 2016 08:00
Група народних депутатів-представників «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» зареєструвала в парламенті проект закону № 5154, яким пропонується скасувати обмеження на фінансування загальноосвітніх навчальних закладів за рахунок освітньої субвенції.

Про це повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

Проект закону внесений до парламенту за підписами народних депутатів Тараса Батенка, Ірини Констанкевич, Віктора Шевченка, Олександра Дубініна, Віталія Купрія, Валентина Дідича та Олександра Шевченка.

Обґрунтовуючи необхідність ухвалення проекту закону, депутати наголошують, що припинення з 1 вересня цього року фінансування малокомплектних середніх шкіл (з кількістю учнів менше 25-ти) за рахунок освітньої субвенції порушує гарантоване Конституцією України право на освіту дітей, що проживають у сільській місцевості. За даними укропівців, 65% шкіл в Україні – це сільські школи, в яких навчається третина маленьких українців.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА МЕЖІ ЗАКРИТТЯ: У ВОЛИНСЬКИХ СЕЛАХ ЛЮДИ ПРОСЯТЬ ЗБЕРЕГТИ ШКОЛИ

Народний депутат Ірина Констанкевич, яка прийшла в раду з освітянського середовища і має намір працювати в профільному парламентському комітеті, переконана, що закриття шкіл на селі поставить під загрозу існування самих сіл.

«Школи в сільській місцевості – це центри не тільки освіти, а й культури та духовності. До освіти на селі має бути якнайуважніший підхід. Ніякі освітянські зміни не повинні бути руйнівними для українського села і громади», – наголосила депутат.


Автори законопроекту також зазначили, що в деяких випадках комплектність шкіл може змінюватися з року в рік, і школа, яка цього року мала менше 25 учнів, а наступного мала б понад цю кількість, все одно не отримає фінансування.

Укропівці наголосили, що надання школам субвенції регламентується Бюджетним кодексом, а зміни до нього про припинення фінансування малокомплектних навчальних закладів були внесені з порушенням вимог законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
жителям Показати IP 24 Вересня 2016 08:22
неправильно, чистий піар, яка якість навчання в таких школа - погана, просто черговий піар
освіта до жителям Показати IP 24 Вересня 2016 13:45
У великих сільських школах якість навчання взагалі часом наближається до нуля. 30 учнів у класі і 5 - є різниця. Ще залежить від самих вчителів.
Вчитель Показати IP 24 Вересня 2016 08:32
От нехай і фінансують ті школи, де 3 учні і 15 чол. штату популісти з УКРОПу.
АС Показати IP 24 Вересня 2016 12:27
В університети в луцьк їдуть витись,то нехай і в школи теж їдуть в чому проблема?
Селяни Показати IP 24 Вересня 2016 19:42
В селі майже НЕМАЄ РОБОТИ, а тому НЕМАЄ МОЛОДІ, яка народжує дітей. У школах дуже швидко ЗМЕНШУЄТЬСЯ кількість УЧНІВ. Нардепи від УКРОП! Вирішуйте краще питання створення робочих місць в селах!!! А то кінцівкою гасла "Нема школи, нема села" вводите в оману сільських мешканців. Почнемо читати фразу спочатку: "Немає роботи в селі - мало молоді - дуже мало дітей -, а отже село вироджується і закриваються школи, бо ВЧИТИ НЕМАЄ КОГО!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus