USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

«Нас тут тримають, як вантажників», - боєць 51 ОМБ

29 Вересня 2014 15:06
Під військовою прокуратурою Запоріжжя зібралися активісти на підтримку бійців 51 бригади, яких звинувачують у дезертирстві. Люди вимагають винести військовим справедливий вирок. Про це інформує 112 Україна.

"На пікет так само прийшли військовий з 51 бригади, які зараз базуються на Уральських казармах в Запоріжжі. Проти 36 хлопців порушено кримінальне провадження їх звинувачують в ухиленні від військового наказу", - зазначила журналіст. Так, на два місяці обрана міра запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання. Суд сьогодні має переглянути цю міру і прийняти подальше рішення. Згідно з останньою інформацією відомо, що бійцям намагаються нав'язати, що вони самовільно покинули частина, дивлячись на те, що командир був в курсі, і вони нормально покинули КПП. Військові скаржаться на те, що довго не були вдома, дуже хочуть повернутися і що Україну вони не зраджували.

"Військовий прокурор не дуже охоче спілкується з пресою, заблокували двері. Не пустили нікого, увійшла тільки делегація з 10 активістів. Згідно з останньою інформацією повинен вийти прокурор, щоб прокоментувати рішення. За проміжними результатами, які озвучила одна з активісток, що прокурор чекає обвинувального вироку , а це пряме порушення, оскільки суду ще не було. Громадськість обіцяє стояти до останнього відстоювати хлопців і об'єднається з громадськістю всієї України, якщо рішення по хлопцям буде не справедливим і їх не відпустять додому ", - каже журналіст. "Уже півроку не були вдома. Нас тут тримають, як вантажників. Цілими днями нічого не робимо, втрачаємо свої бойові навички", - заявив боєць 51 бригади Ігор. Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко прийняв рішення розформувати 51-у бригаду після подій біля Червонопартизанська.

Нагадаємо, депутат облради запропонував взяти військових 51-ї бригади на поруки для того, щоб повернути із Запоріжжя, де вони перебувають під слідством.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus