USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Наслідки найбільшої за 50 років негоди ліквідовують в Харкові

30 Травня 2016 20:33
Сильна злива та ураганний вітер повалив близько 200 дерев, позривав дахи, затопив стоки і на деякий час зупинив рух транспорту. У міській раді класифікували природне явище як "стихійне лихо". І кажуть, що такого в місті не було півстоліття.

Про це повідомляє ТСН.

"Дуже великий вітер здійнявся, дерева повалило практично моментально. Був такий момент, коли боялися за вікна", - каже мешканець будинку, чий під'їзд завалило одразу трьома деревами.

Майже в двох десятках будинків вітер зруйнував покриття на дахах. На одину з будівель одночасно впали дві тополі. Зруйнували піддашок, вибили шибки в під'їзді та у одній із квартир. Усю ніч тут зі стелі лив дощ.

"Здійнялася така буря, яку я ніколи не бачила, і раптом летить на нашу будівлю ось ці дві тополі, обидві відразу, обривають дроти. І тут – іскри. А наш будинок дерев'яний - він із дранки, перекриття дерев'яні. Я так злякалася, думала – пожежа", - розповідає місцева мешканка.


Мешканці дому кажуть, що дивом минулося без жертв. Ліквідовують наслідки чотири сотні комунальників та підрядників. Але вже зараз зізнаються, що впоратися швидко не вийде.

"У нас стихія вирувала близько 20 хвилин, а роботи тепер на два тижні напевно. Але будемо намагатися оперативно розгребти", - розповідає керівник підрядної організації Віктор Малокуцький. У мерії вчорашню негоду називають стихійним лихом. Кажуть, аналогічні за руйнівною силою вітер та опади були в місті півстоліття тому. У мерії більше оптимізму щодо подолання наслідків – обіцяють закінчити за 2-3 дні.

За добу в Харкові випало опадів у 20 разів більше норми. Пориви вітру перевищували 25 метрів за секунду. Зливні стоки не змогли впоратися з такою кількістю води - у низинах машини просто плавали по дорогах. Цей травень у Харкові побив рекорд і став найвологішим за всю історію спостережень за погодою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
стефко Показати IP 31 Травня 2016 07:16
Не дай Бог, якщо були б сильні дощі ,в Луцьку було б ще гірше! Ливньові стічні каналізаціі ніхто не чистить, а в районі балки якісь круті ,хитр...і забудовники засипали землею всю площу, на якій і по якій збиралася вода. А діла до цього нема нікому.........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus