USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Нацгвардія з Луцька: канал Фірташа маніпулює фактами

27 Листопада 2014 11:36
Військовослужбовці, які нещодавно прибули з зони АТО, обурені доріканнями журналіста столичного телеканалу. Йдеться про відеосюжет на «Інтері», де журналістка дорікає бійцям Нацгвардії, які вистояли у боях під Луганськом і Маріуполем, пластиковими вікнами, встановленими волонтерами в солдатських казармах військової частини на Волині.

Про це йдеться на офіційному сайті Національної гвардії України.

«Соромно, коли журналісти намагаються дискредитувати тих, хто не шкодуючи життя та здоров’я, відстоює свободу нашої держави на сході країни. Доглянута молода дівчина вчить уму-розуму та волає до совісті тих, хто більше п’ятдесяти діб замерзав у окопах, хто був поранений в бою та вистояв в сутичках з ворогом. Військовослужбовці ображені таким ставленням.

Хіба вони не гідні звичайних людських умов? Чи, повернувшись в частину, бійці повинні бути позбавлені того мінімального комфорту, який став уже давно звичним для всіх українців? Серед цих гвардійців є поранені та травмовані, у тому числі і командир частини, який отримав поранення від розриву снаряда. Деякі з бійців нагородженні Президентом України Петром Порошенком медаллю «За військову службу» та іншими державними нагородами. Тому дорікати їх у відсутності патріотизму - непорядно та не є професійно», - йдеться у повідомленні.



Степан Логуш, командир військової частини Національної гвардії у Луцьку, розповідає, що замінити вікна в промерзлих казармах потрібно було вже давно, в цих приміщеннях завжди перебувають військовослужбовці та постійно проживають строковики. На протязі всього часу експлуатації будівлі вікна не замінювалися жодного разу. У зв’язку з цим вирішили шукати спонсорів. Відгукнувся благодійний фонд «Волинь-2014» і ПАТ «Луцьксантехмонтаж». В умовах спільного фінансування колективи підприємств оплатили і встановили 45 віконних блоків у казармених приміщеннях, ремонт встигли зробити перед настанням холодів.



Чому питання заміни вікон викликало таку цікавість у журналістки, залишається незрозумілим. Шкода, що вона маніпулює фактами і намагається очорнити командування частини, яке добросовісно виконало свої обов’язки перед особовим складом і хоча б частково упорядкувало побут солдат.



Важливо додати, що військовослужбовці не прибули у «відпустку» із зони АТО, як каже журналіст, а повернулися до місця постійної дислокації, де на них вже покладені службово-бойові завдання мирного часу. Після декількох днів відпочинку вони залучатимуться до охорони громадського порядку на вулицях Луцька, будуть конвоювати ув’язнених у місцеві суди, охороняти особливо-важливі об’єкти і вантажі, а потім знову відправляться в зону АТО на захист країни.

Зараз наша держава переживає складні часи. І всім нам потрібно консолідувати зусилля для перемоги над ворогом та відстояти незалежність країни. Кожна спроба безпідставно звинуватити військових, які стоять на захисті Батьківщини – це не лише приклад непрофесійної журналістської діяльності, а спроба посіяти зневіру у громадян до силових відомств країни, про що й без нас так дбає проросійська пропаганда.

На відео: бійці Нацгвардії повернулися у Луцьк зі Сходу, 19 листопада

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
для інни білецької о Показати IP 27 Листопада 2014 11:49
шановна інно. ви не думаєте, що ці ж солдати вже повернуись з передової і там намерзлись, то чому вони повинні мерзнути тут, тим більше,що допомагають благодійники, які допомагають і на фронт в тому числі. це кошти благодійні.
для білецької Показати IP 27 Листопада 2014 11:50
відчувається заказ
для білецької Показати IP 27 Листопада 2014 11:50
яку премію отримала інна за маніпулювання, високу? Інтер рулить далі
йо Показати IP 27 Листопада 2014 11:52
пані Інно, а чому ж Ви не зробили сюжет про бойовий шлях цієї частини. я думаю він був би більш важливіший, чи заказ пішов на негатив з того боку.
Анонім до йо Показати IP 27 Листопада 2014 11:58
коментар було видалено
Анонім до Анонім Показати IP 27 Листопада 2014 12:04
"полу-дурку" ВЫКНА ПОСТАВИЛИ ЗА РАУНОК БЛАГОДЫЙНОГО ФОНДУ ТА САНТЕХМОНТАЖУ!!!!!
для шанованої україн Показати IP 27 Листопада 2014 11:54
Інно, ви ж сама волонотер і повинні розуміти, що армія це не лише фронт, а й тил, чи вас жаба задавила, що на Волині є багаті благодійники, а в Рівному - НІ.
віктор Показати IP 27 Листопада 2014 11:55
ця молода журналістка проста підстилка або журналістська п*вія...а таких зараз чимало..он в росії 99 відсотків
Хлоп Показати IP 27 Листопада 2014 11:59
Чорнуха та Романюк в темі і в долі!))
Анонім до Хлоп Показати IP 27 Листопада 2014 12:05
ТИ хоч сам зрозумів що написало??? КОШТИ БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ ТА ЧОРНУХИ!!! У ЧОМУ ПОЛЯГАЄ "Доля"???????
Хлоп до Анонім Показати IP 27 Листопада 2014 12:18
Дуже б хотілося дізнатися про це, але ВН робить все можливе, щоб не дати пану Ігорю Поліщуку направити депутатський запит для з"ясування (( Оце свобода слова в дії))
Анонім Показати IP 27 Листопада 2014 12:16
Появилась в Киеве банда похитителей кошек и собак. Воруют ухоженных животных дорогих пород, которые случайно выбегают в подъезд. Потом звонят хозяевам и требуют выкуп. "У бабушки пропала ее любимая такса. Не успела дать объявление о пропаже, как тут же позвонили и потребовали выкуп — 2000 грн. Деньги сказали отправить на карту. Бабушка отправила — таксу подбросили в подъезд", — рассказывает 27-летняя киевлянка Надежда. Вот до этого вы домайданились.
НАЦГВАРДІЯ Показати IP 27 Листопада 2014 12:16
ДЯКУЄМО ФУНДАТОРАМ БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ: Пилипюку Петру Павловичу Дудці Євгену Степановичу Андріанову Олександру Сергійовичу Тураку Андрію Антоновичу Цибульському Володимиру Івановичу Діброві Валерію Григоровичу Тарараю Василю Васильовичу Муравчуку Миколі Іллічу Понікарчуку Анатолію Мироновичу Голікову Сергію Івановичу Мерченко Олегу Володимировичу Богдану Лукасіку Гнатюку Володимиру ОСОБЛИВА ВДЯЧНІСТЬ Чорнусі Віктору Григоровичу та Володимиру Кривовичу БЕЗ ХОРОШОГО ТИЛУ ВІЙНУ НЕ ВИГРАЄШ!!!!!
про цей фонд Показати IP 27 Листопада 2014 14:43
Створили його чорнуха дудка і пилипюк аж в вересні 2014р.вклали туди по 1 мільйону грн.(інформаційно треба ще перевірити) Так як насувалися вибори.про фонд на сесії обласної ради один депутат який теж вклав туди гроші все це зі слів, хвалив і розхвалював його спонсорів і себе.ніби це єдиний фонд на Україні.що депутата попросили сісти на місце.а тут ще й преса піарить.а про простих людей які майже щодня жертвують кусок зарплати і хліба і передають на фронт не пишуть. Для людей 100 гривень великі гроші при зарплаті 1300грн.з якої ще вираховують 380грн.податку.а тут фонд.куда простим людям сунутися.хіба що в осени проголосувати за фундаторів-благодійників які не відмовляться від крісел в ОДА
Хлоп до про цей фонд Показати IP 27 Листопада 2014 15:29
І не кажи. Тільки за цей фонд і писали ВН до виборів, нібито інших не має))
Анонім до про цей фонд Показати IP 27 Листопада 2014 18:45
Для тиххто добре язиком помагає: 1) Зараз важлива кожна копійка, а ці люди можуть допомогти більше ось і помагають більше .... там суми йдуть не на сотіні і навіть не на тисячі..... і на відміну від інших "доброзичливців" не піарять надану тисячу на 10 тисяч ;).... 2) На сесії обласної ради був не піар фонду а ЗАКЛИК ДОЄДНУВАТИСЬ ДО СПРАВИ ДОПОМОГИ АРМІЇ!!!!!! ці бізнесмени вирішили це робити у фонді таким чином щоб можна було проконтролювати кожну копійку..... 3) Про амбіції і про те що фонд створений під вибори говорили ще і до цих виборів... та де ті язикаті "хвесі" і їх "пророцтва"????
автомайдановцы Показати IP 27 Листопада 2014 20:51
недавно сами эту часть конвоировали и никто в городе не заметил что солдатики из 1141 по ночам не ходютть.а ходили с битами и все нормалек.на востоке сейчас ихнее месторасположение или на ферме в селе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus