USD 39.00 39.50
  • USD 39.00 39.50
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Найбільша святиня Західної України перебуває на Волині

23 Липня 2013 11:11
У Свято-Михайлівському храмі міста Рожище у вихідні було надзвичайно людяно. Православні мали можливість вклонитися перед найбільшою святинею Західної України - чудотворною Почаївською іконою Божої Матері. Про це інформує сайт Рожищенського благочиння.

Так, зранку, у неділю, 21-ого липня, була святкова літургія, яку очолив благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко у співслужінні священика села Ворончин Анатолія Дем'янчука. У своєму слові отець благочинний зауважив, що ця історична подія приурочена до 1025-ліття Хрещення Русі, яке святкується цього року Українською Православною Церквою.

Після завершення богослуження святиню урочисто обнесли навколо храму над головами присутніх. "Радуйся похвало Почаевская и всего мира надеждо и утешение!" співали віряни, і ще довго проводжали поглядами автомобіль, на якому ікону повезли по інших церквах району.



Під час перебування у Рожищенському районі Почаївська ікона Богоматері завітала до персоналу та хворих Рожищенської центральної районної лікарні. У неділю, 21 липня, о шостій годині ранку у кімнаті-капличці, що знаходиться у лікарні відслужили молебень перед чудотворним образом та помазали усіх святим єлеєм.

Службу очолив відповідальний за служіння у медичному закладі священик Дмитрій Теравський.
Незважаючи на досить ранній час, присутніх було понад сто чоловік. Хворі плакали та дякували за надану можливість помолитися до святині, а медперсонал цікавився, чи були ще подібні візити Почаївської ікони Богородиці до медичного закладу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus