USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Найстрашніший звір» Ірини Левчанівської знову дивилися у Луцьку

14 Листопада 2013 17:00
Вечір-портрет «Берегиня славного роду…» (з циклу «Відомі жінки Волині»), приурочений сторіччю від дня народження краєзнавця, фотолюбителя, кіноаматора Ірини Левчанівської (1913-2011), відбувся 14 листопада у Волинському краєзнавчому музеї - повідомили у відділі науково-освітньої роботи.

Серед колекцій, які зберігаються у Волинському краєзнавчому музеї, почесне місце займає особистий фонд Ірини Левчанівської. Його експонатами є документи, матеріали про її життя і творчість, передані до музею самою мисткинею. Окремі з них, а саме: рукописи, родинні фотографії, грамоти, книги автора з дарчими написами, два фотоальбоми, які розповідають про історію міста Луцька були представлені на фотодокументальній виставці «Берегиня славного роду…». З матеріалами виставки ознайомила присутніх Лариса Гриб, провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею.

Глядачі переглянули слайд-фільм Ірини Левчанівської «Найстрашніший звір», який був удостоєний Гран-прі на кінофестивалі «Моє місто – моє життя», та фільм «Щоб було гарно на землі».

Як йдеться у повідомленні. у проведенні музейного заходу брали участь: Лариса Косаківська, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри хореографії Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки; Борис Ревенко, заслужений працівник культури України, головний режисер народної аматорської кіностудії «Волинь», Анатолій Квасюк, завідувач реставраційної майстерні Волинського краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України та інші.

Приємним сюрпризом для організаторів заходу стала передача Ларисою Косаківською та Анатолієм Квасюком у фонди музею нових реліквій з особистого архіву Ірини Левчанівської.

Про життя та діяльність Ірини Олександрівни Левчанівської йшлося в матеріалі «Луцьк відзначатиме 100-річчя волинської «королеви кіно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus