USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Назвали головні проблеми Луцького ЦНАПу

16 Вересня 2014 13:18
У Луцькому ЦНАПі ділилися досвідом з керівництвом облдержадміністрації.

Центр надання адміністративних послуг можуть перетворити в навчально-методичний центр для районних представників.

Про це стало відомо під час наради сьогодні, 16 вересня.

Голова ОДА Володимир Гунчик порекомендував місцевим громадам не противитися адмінреформі, яка наближається. Адже, у зв’язку з майбутньою децентралізацією влади, чимало повноважень будуть передані на місця. А ЦНАПи мають з’явитися в усіх місцевих громадах.

Щоправда, каже він, поки що не всі керівники районів і виконавчих органів влади розуміють і готові до таких змін. Та, каже, дороги назад не буде – децентралізації не минути.

«Не будьте жадібними. Поступово передавайте відповідні функції. На перспективу в цих структур будуть лише контрольні функції , вони контролюватимуть процес видачі і оформлення документів, і знімуть з себе виконавчу роботу. Часто різні установи розкидані по місту і це затягує процес оформлення документів», - зазначив голова ОДА.

Головна проблема подібних ЦНАПів, додав Луцький міський голова Микола Романюк, - підготовка адміністраторів. Бо таких фахівців готують не за тиждень і навіть не за місяць. Тому міський центр готовий поділитися досвідом і може навчати районних фахівців.

Начальник Луцького ЦНАПу Лариса Карп’як розповіла про проблеми, з якими зіткнулися під час своєї роботи. Зокрема, мали в Центрі непорозуміння у сфері культури спілкування. З 9 вакансій державних реєстраторів нині працюють лише 3.

Крім того, каже вона, відсутній зворотній електронний зв’язок з управліннями та відомствами, оскільки не всі вони користуються програмним продуктом, хоч він у них є. Окрім того, каже Лариса Карп’як, дуже багато територіальних підрозділів вимагають забагато довідок.

«За кордоном людина може прийти в ЦНАП лише з паспортом і отримати всі необхідні адміністративні послуги. Просила б територіальні підрозділи переглянути кількість довідок, які вимагаються. Бо, наприклад, за отримання витягу з реєстру суб’єктів господарювання треба платити 51 гривню, хоч реєстр можна просто відкрити і звіритися, чи є ця людина в списках. Тому звертайтеся до своїх профільних міністерств, щоб вони переглянули цю кількість довідок», - додала вона.

Крім того, досі немає обладнання для отримання закордонних паспортів у ЦНАПі. А запис через інтернет ось-ось запрацює.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
папа Карло Показати IP 16 Вересня 2014 13:32
Буратіно - головна біда Луцька. На фіга я його вистругав, краще б спалив як просте поліно у вогні Революції.
ВІКТОРІЯ Показати IP 16 Вересня 2014 22:33
У ЦНАПІ ПОВИННО ВИДАВАТИСЬ УСЕ УЄ ЛЮДИНА, ПРАВА ВОДІЙСЬКІ, НОМЕРА І ВСЕ ІНШЕ, МЕНШЕ БУДЕ КОРУПЦІЇЇ. ВІТАЄМО ТАКІ ІДЕЇ, А ОТ В РАЙОНАХ ДІЙСНО ПРОБЛЕМА ВЕЛИКА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus