USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Нові правила видачі віз: відбитки пальців – обов’язково

29 Квітня 2015 11:28
Щоб отримати шенгенську візу, з червня українцям доведеться надавати свої біометричні дані.

Так, уже з червня в дипломатичних представництвах почне працювати візова інформаційна система (ВІС). Відповідно до неї, для отримання шенгенської візи заявники повинні будуть здати не лише документи, а й відбитки пальців і цифрову фотографію.

Про це повідомляє "Радіо Польща".

ВІС – це база даних з обміну інформацією про короткострокові візи в країнах Шенгенської угоди. Внесені до неї будуть алфавітно-цифрові й біометричні дані людей: ім'я, громадянство, місце проживання, рід занять, номер паспорта, тип запитуваної візи, місце призначення і тривалість передбачуваної поїздки, кордон країни Шенгенської угоди, яку планується перетинати в першу чергу при поїздці, інформація про людину, котра запрошує, відбитки усіх пальців і цифрове фото.

Зберігатися ці дані будуть 59 місяців і використовуватися при обробці всіх наступних протягом цього періоду звернень за візами. Після цього терміну доведеться знову надавати біометричні дані.

Вперше звернувшись до представництва, заявник зобов'язаний буде особисто з'явитися в диппредставництво для здачі відбитків пальців. Цю процедуру оминуть діти до 12 років, монархи, глави держав і їх дружини, члени офіційних делегацій при дипломатичних поїздках.

Нові правила будуть стосуватися не лише громадян України, а й Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови (власників небіометричних паспортів).

Інтерпол не буде мати доступу до баз даних з відбитками пальців.

При цьому візи, що були отримані до 23 червня, залишаються дійсними до закінчення терміну їх дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вася Показати IP 29 Квітня 2015 11:53
Ух ти , а як же безвiзовий режим??!
102 до Вася Показати IP 29 Квітня 2015 12:35
Стань спочатку людиною, з великої літери. Який безвізовий (поки що) злодіям, хабарникам, корупціонерам?! У нас навіть прибиральниці нечисті на руку............
Вася до Вася Показати IP 30 Квітня 2015 12:58
Який сам- такi в тебе i прибиральницi! А я родився людиною i живу як людина, i дiти i внуки- по майданах не скакали, живем там де хочемо, робим шо треба, не ждемо коли подадуть!
Перехожий Показати IP 29 Квітня 2015 13:04
Ставлення, як в американців до мексиканців. Ви ще аналіз крові і сечі беріть!
kbgf Показати IP 29 Квітня 2015 13:08
если пальцы отбиты молотком?
Анонім Показати IP 29 Квітня 2015 13:45
Спочатку як лохів розвели на біометричні паспорти. Потім у тисячний раз вішали лапшу на вуха про безвізовий режим та вступ до Єврозони. В дійсності вийшло зовсім навпаки, - мало того що відмов стало більше, то ще й додатково відбитки треба здавати. Такі ми потрібні в Європі. У них своїх голодранців у Євросоюзі достатньо, а тут ще Україна. Німеччини та Франції на всіх не вистачить. І, нарешті, пора вже зрозуміти, що країну з сильною розвинутою економікою приймуть і без запрошення, а іншим роками в черзі треба постояти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus