USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нові санітарні норми для дитсадків: в реальності й на папері. ВІДЕО

25 Вересня 2013 13:30
20-квадратних метрів зелені на одну дитину, а пісок на майданчику, щоденно перед грою слід перемішувати і зволожувати - в Україні розробили нові санітарні норми для дитячих садків. Офіційно вони діють уже 21 день, але в дошкільних закладах їх не виконують, а ще тільки вивчають, - інформує ТСН.

Нагадаємо, санітарні норми для дитячих садків, які нещодавно набрали чинності в Україні, включають ряд нових заборон та вимог. Приміром, у приміщенні дитсадка повинна підтримуватися певна вологість без використання кондиціонера.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТИСЯЧА ГРИВЕНЬ - ЗА ПРИЙОМ ДИТИНИ У ВОЛИНСЬКИЙ ДИТСАДОК

Згідно з новими правилами, вологість у приміщенні садка повинна становити 40-60%, а температура +18 - +21 градус. Кондиціонери включати забороняється.
Крім того, персоналу дитсадка не можна носити обручки та біжутерію. А рослини в приміщенні мають бути тільки такими, на які не буває алергії. Також нові норми передбачають збільшення кількості умивальників і унітазів в дитячих садах. Їх має бути по 4 і певної ширини. «Тепер натовп перевіряльників буде бігати садками і вимагати грошей, оскільки порушення є у всіх. Ті деякі приватні підприємці, які думали про відкриття дитсадка, замість цього відкриють чергову авто мийку», - говорить відомий педіатр Євген Комаровський.

А ось голова Всеукраїнської асоціації батьківської громадськості Надія Цикан вважає, що набагато доцільніше спочатку створити держпрограму ремонту дитсадків. «У Києві, наприклад, ремонтують сади - утеплюють фасади, оновлюють туалети та системи опалення. І то не скрізь. А що вже говорити про провінцію? Хоча у правилах є і раціональне зерно. Наприклад, щодо прикрас. Діти можуть дряпатися об них. Звичайно, обручки могли б і дозволити, але краще перестрахуватися», - вважає Цикан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
надежда Показати IP 25 Вересня 2013 13:49
а опалення включити в садочках не 15 жовтня а зараз це що норма як що дітки мерзнуть треба богато розуму, це не порушення санітарних норм.
ЗА ТВЕРЕЗУ УКРАЇНУ!!!! Показати IP 25 Вересня 2013 14:27
РЯТУЙТЕ УКРАЇНУ ХЛОПЦІ !!!! Клята алко-зараза уразила українців. От тому і живемо в такій ж*пі, бо всі бухають кругом, п"яні повертаються вночі з гулянок, сцють і блюють в ліфті, засер*ють під"їзди, а потім всі дивуються, чого бардак кругом такий! Кляті алканафти придумали собі "священний напиток", і тичуть те лайно всім "випий з нами", "ти мєня уважаєш", і ніяке свято без того лайна не обходить, "освячують" тим спиртовим лайном все - від весілля до похорону... потім сідають п"яні за руль, калічать і убивають людей... Замість того, щоб вкладати гроші в родину, в зручний побут, то пропивають, прогулюють все на тупих п'янках-гулянках, і попридумували дебільних прикмет "на коня", "за здоров'я" - а насправді тільки біда і болячки від того бухла! Не буде в цій країні порядку доки алкоголь має такий "культурний вплив" на всі явища! =========== Більшість злочинів в Україні скоюється у стані алкогольного сп'яніння НЕ ДОПУСТИМО ПОШИРЕННЯ АЛКОЗАРАЗИ!!! ЗА ТВЕРЕЗУ НАЦІЮ!!! ============== Ганьба алкогольним "цінностям" та алконафтам!!!!!
Коля Показати IP 25 Вересня 2013 15:01
Ти шо дибіл???
Бамбарамбія Чарагурду до Коля Показати IP 25 Вересня 2013 15:37
О, вот і випиваючі з баттхертом підтягнулися)
Лучанка Показати IP 25 Вересня 2013 16:12
У садочку температура по 10 градусів- це норма.Чому не включать опалення.Займаються дурницями.Краще б на ремонти гроші виділяли, а не на всякі структури перевірки.Вже задовбало здавати по 300-400 грн.
Туристка Показати IP 25 Вересня 2013 22:48
Просто абсурд, а не норми. Отож тепер вихователю дома залишити всі сережки і обручку. Може ще садок обкласти перинами, щоб дитина бува не подряпалась і "перестрахуватись". Опалення включіть, майданчики облаштуйте, виділіть гроші на канцтовари для дітей і миюче, а не нові норми придумуєте
Знаюча до Туристка Показати IP 26 Вересня 2013 10:07
Підтримую 100%!!! Справжнє зерно істини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus