USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські шахтарі написали листа Азарову. ТЕКСТ

7 Вересня 2013 15:25
Колективне звернення-прокламація шахтобудівельників до премʼєр-міністра України Миколи Азарова зʼявилося на дверях приміщення по проспекті Дружби, 25, яке в Нововолинську ностальгійно називають «штаб Руху». Такі самі відозви були розклеєні й на шахті №10.

Автори листа, щоправда, невідомі, ‒ пише «ПроНовік». За допомогою власних джерел журналісти видання зʼясували, що листа прем’єр-міністру Азарову шахтобудівельники справді надіслали. Поки що – на його офіційну сторінку в соцмережі Фейсбук. Однак на віртуальній «стіні» Азарова такого звернення не виявили.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ ШАХТИ ПРОДАДУТЬ У ПРИВАТНІ РУКИ

Ба більше. Під листом стоїть прізвище ветерана шахтарської праці Василя Каращука. Однак він до прокламації геть не причетний. Принаймні так сказав Проновіку в телефонній розмові.
Утім, Каращук, із його слів, «готовий підписатися під кожним словом у тому зверненні», бо вважає його правдивим.

« А прізвище моє використали, мабуть, тому, що я на дирекцію шахти до суду подав. Уже чотири позови!» – пояснив шахтар.

Текст відкритого листа, який наробив трохи галасу в місті, робітники надіслали його й на адресу редакції видання. Прізвище Каращука журналісти видання видалили.

Текст звернення:

«Шановний Миколо Яновичу!
Звертаються до Вас, як до останньої інстанції, працівники державного підприємства «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська» з проханням припинити свавілля, яке твориться на підприємстві під керівництвом директора шахти Солопа Петра Олексійовича.

У ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська» за останні два роки склалася жахлива ситуація. Проводиться неефективна економічна політика, несвоєчасно сплачується зарплата, підприємство стає на шлях, який може призвести до банкрутства.
Перекручується фінансова та статистична звітність – діяльність підприємства фактично збиткова, а на папері все добре, маємо прибутки. Перекручуються всі основні показники ефективності діяльності підприємства, що суперечить обіцянкам нашого Президента щодо пуску першої черги шахти №10 «Нововолинська» в експлуатацію.
Попри важкий фінансовий стан, триває неефективне вкладання значних коштів у фіктивні послуги.

Будівництво здійснено всупереч проекту з порушеннями законодавства.
Державним підприємством фактично управляє сім’я Солопів: батько – директор, дружина – керівник відділу кадрів, син – помічник директора з юридичних питань. Містом ширяться чутки, що на шахту можна влаштуватися за 700-800 доларів.

Ви спитаєте, чому не працює закон «Про протидію корупції на державних підприємствах»? Без коментарів.
Де це було, щоб директорський водій займався постачанням матеріалів на підприємство? Відповідь на це питання є: він – приватний підприємець. Далі ще цікавіше: цього водія призначають інженером відділу постачання. Як Вам така ситуація, пане прем’єр-міністре?

Якби Ви, шановний Миколо Яновичу, бачили нашого керівника після вживання оковитої. Усі розбігаються, як миші по кутках. А шахта віднесена до 3-ї категорії по вибуху газу метану. Які ж рішення прийматиме керівник напідпитку?
Ви скажете: «Де ваші профспілки?» Та вони так залякані, що оплатили відпочинок на Чорному морі в Ялті синові директора. Не вірите – перевірте банківські платіжні доручення та готель, у якому перебував.

Під гаслами оптимізації чисельності та наведення порядку звільняють фахових, але неугодних працівників, які не можуть закривати очі на діяння сімейства Солопів.

Миколо Яновичу, просимо Вас зупинити незаконну діяльність службових осіб , припинити ганьбу шахтарів Волині. Ми розуміємо, можуть сказати, що це анонімка, але перевірка покаже.

З повагою – гірники шахти №10 «Нововолинська».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
рома Показати IP 7 Вересня 2013 16:32
відповідь буде одна-А НАС РАТЬ...
apis Показати IP 7 Вересня 2013 19:08
Так он Вас туда и загнал. Едьте работать в Шахты Ростовской области и не морочьте себе мозги.Всё равно уголь через полгода никто оплачивать не будет.
правдивий Показати IP 8 Вересня 2013 12:28
Шахтарі! Ви дійсно можете добре залити сливу! День шахтаря - живий тому приклад! А от зібратися у дружню команду і настриляти цій родині СОЛОПІВ слабо, тут лише спроможні на анонімки....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus