USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Нову каплицю Покрови Богородиці освятили в Ковелі

12 Жовтня 2015 17:32
Капличку Покрови Пресвятої Богородиці освятили в неділю, 11 жовтня, у Ковелі . Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Чин освячення дерев’яної церковці на вулиці Лісовій, 44 (дачний район), яку збудували за один рік, та Божественну Літургію в ній очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. З архієреєм служили декан протоієрей Анатолій Александрук, настоятель парафії священик Назар Благута, інше місцеве духовенство.

У проповіді владика підбадьорив церковну громаду в тому, що їх маленький храм може бути великим в очах Божих. Бо не високі мури ведуть до спасіння, за словами архієрея, а єднання кожної людської душі з Христом. І головне – то молитва віруючих, яка лунатиме в цій капличці кожного Богослужіння.

З рук митрополита п’ять найактивніших жертводавців отримали благословенні грамоти. Серед них – меценат Геннадій Кіндер.

Як відомо, 14 жовтня християни відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Традиційно вважається, що на Покрову у 1942 році було утворено Українську повстанську армію.

У серпні цього року Президент України Петро Порошенко підписав Указ, згідно з яким щорічно 14 жовтня - у день одного з величних православних свят — Покрови Пресвятої Богородиці - відзначатиметься День захисника України.

І з цього року 14 жовтня в Україна буде вихідним днем.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus