USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Новий університет відкрили у Луцьку*

20 Жовтня 2014 21:01
Університет третього віку офіційно розпочав свою роботу в Луцьку. Приготування до відкриття нового навчального закладу тривали упродовж двох років і тільки зараз понад 50 бажаючих безкоштовно можуть здобувати нові знання для власного розвитку. Переважно це люди пенсійного віку, які мають в собі сили і бажання йти вперед.

Подібні установи вже працюють у багатьох містах світу та України, проте в обласному центрі Волині починає роботу перший такий заклад.

Відкриття Волинського Акме-університету відбулося в приміщенні Луцького міського Будинку вчителя, де й будуть відбуватися заняття. Хоч навчання вже розпочалося, проте усі охочі удосконалюватися і розвиватися ще можуть стати студентами. Специфікою луцького освітнього закладу, зі слів його керівника, професора Жанни Вірної, є те, що в ньому можуть навчатися не тільки люди пенсійного віку, але й середнього: «У зв’язку із напруженими соціально-економічними та соціальними подіями в Україні багато людей хочуть зростати професійно. Маємо 40-45-річних лучан, які бажають себе знайти. Тому заклад відкритий також для людей середнього віку».



Нові студенти можуть обрати серед запропонованих спеціальностей психологію, мистецтвознавство, комп’ютерні науки, іноземні мови, країнознавство або ж фізичну реабілітацію.

Ініціатором створення нового навчального закладу став факультет психології Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. Сприяли ж зародженню установи громадська організація «Справа Кольпінга в Україні», а також благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».



Привітала студентів та викладачів із відкриттям нового навчального закладу в місті голова правління благодійного фонду Ірина Констанкевич: «Як людина, яка пропрацювала багато років в університеті, а нині ще й в благодійній сфері, розумію, наскільки важливим є те, що створено навчальний заклад для людей золотого і середнього віку. Вважаю, що вони матимуть можливість не тільки самореалізовуватися, а й надолужити ті сфери, які не змогли втілити раніше. Сподіваюся, що до цього проекту долучиться ще більше слухачів і викладачів. Наш фонд реалізує багато освітніх та соціальних програм. Тому будемо підтримувати і ваш заклад матеріально. Звичайно, що допоможемо в закупівлі необхідної для навчання літератури та обладнання».

Нові луцькі студенти отримали студентські квитки і план навчання. Заняття проводитимуться двічі на тиждень. Присутніх святковим концертом привітав народний аматорський колектив «Передзвін» Луцького міського Будинку вчителя.

ДОВІДКА:

Акме (від давньогрецького терміну, що означає вища точка, вершина) – соматичний, фізіологічний, психологічний і соціальний стан особистості, який характеризується зрілістю її розвитку, досягненням найбільш високих показників у діяльності, творчості. Вважається, що цей період у житті людини припадає на вік від 30 до 50 років.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
що це таке? Показати IP 20 Жовтня 2014 21:03
прокурора незалежного треба потайним студентом
109 Показати IP 20 Жовтня 2014 21:30
Ствльки грошей а вона в тому ж самому костюмі.Скиньтесь їй на пару шмоток
Василь Показати IP 20 Жовтня 2014 22:19
Чорний Плащ знову прийшов на допомогу
вовкулака Показати IP 20 Жовтня 2014 23:32
Як же ж я люблю цю жінку. Голосуйте всі за неї. Вона свята.
Таня до вовкулака Показати IP 21 Жовтня 2014 12:56
Микола, ну то люби її вдома. А ми собі розберемось, за кого голосувати. Не камандуй тут.
Михайло Показати IP 21 Жовтня 2014 02:10
коментар було видалено
иван Показати IP 21 Жовтня 2014 07:26
она на сцену вышла в белом -известный Бреннд назвала мылом -с конфеткой с Липецка в руке
луцьк Показати IP 21 Жовтня 2014 09:18
Хай народ вчиться. Це дуже добре. В нас, нажаль, старші люди опинилися за "бортом життя". Життя триває і воно одне. Старшим теж хочеться жити, а не тільки в городах поратись та онуків молодих кормити.
Имя Показати IP 21 Жовтня 2014 10:21
А чему обучать-то будут?!
кейт Показати IP 21 Жовтня 2014 20:45
добре було собі тудивчитися піти на психолога або компютерну науку а заякою адресою знаходиться університет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus