USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Образ волинського байкера – який він?

19 Грудня 2014 13:15
Члени клубу луцьких байкерів «Вестерн байкерс МС» ще років надцять тому вирішили частину зароблених на фестивалях коштів відкладати на благодійність. Підшефним закладом тоді вибрали Ківерцівський спеціальний дитячий будинок «Сонечко». Згодом допомагали і Рожищенському притулку.

Напередодні Дня Святого Миколая журналіст «Слова Волині» поспілкувався із байкером Юрієм Сілюком – один із постійних організаторів благодійних акцій волинських мотоциклістів.



– Вперше привіз діткам подарунки сім років тому. Тоді ще працював на телебаченні. Того дня поєднував роботу з хобі – знімав сюжет і водночас був його героєм. Відтоді постійно «підштовхував» своїх колег по захопленню активніше займатися благодійністю, організовував такі заходи. Останніми роками байкерських фестивалів поменшало, а, відповідно, зменшились кошти, які накопичувалися від внесків.

Минулої осені, тобто 2013 року, ми організовували пікнік до закриття байкерського сезону. Внески акумулювали та почекали ще весни, коли у березні організували ще один захід – «фотосесію з байкерами». На зібрані кошти закупили іграшки і завезли вже в Рожищенський навчально-реабілітаційний центр для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату. Свій візит приурочили до Міжнародного дня захисту дітей.

Зазвичай ми навідувалися до своїх підопічних двічі на рік – після відкриття та закриття байкерського сезону. Нам постійно допомагали і Ковельський клуб, позаклубні байкери.



– Цьогоріч на Миколая збираєтеся до малечі?

– Не впевнений. У нас чомусь так повелося, що, займаючись благодійністю, треба бути готовим до негативу. Постійно знайдеться хтось, хто скаже: «Вони собі щось заробляють». А я собі будинка не побудував, мотоцикла нового не купив, навіть той, який був, продав, бо потрібні були гроші. І зараз я байкер без байку. Цього року я просто втомився від цих балачок і не буду нічого організовувати, а допоможу фінансово, якщо, звичайно, будуть збирати гроші. Просто побуду пасивним спостерігачем. Хай самі спробують, чи це легко. Бо завжди є вагони, а мають бути і потяги, які впрягаються і тягнуть цю лямку. Треба до кожного підійти і пояснити: навіщо це потрібно, що «в мене є свої діти, але...»

... ці діти – особливі! З ними цікаво спілкуватися... вони постійно підходять до тебе, дивляться в очі і питають: «Дядьку, а ти ще приїдеш?». Ти починаєш запевняти... і в певний момент ловиш себе на думці, що ти зобов’язаний ще раз і ще раз навідати цих дітей. У тебе язик не повертається відмовити, і ти кажеш: «Обов’язково».

– Загалом про байкерський рух на Волині. У людей склалося враження, що то хлопці на мотоциклах у шкіряних куртках і з бородами. А що вони ще хочуть?

– Образ байкера-бунтаря, байкера-романтика, який, заходячи в бар, замовляє віскі, потім б’є всім пики – нав’язаний нам західними фільмами. Здебільшого волинські байкери – з різних верств населення. Це і школярі, які в 16 років отримали перші свої права та сіли на старенький «ІЖ» чи «ЯВУ» батька або сусіда. Це студенти, які переробили дідовий «Дніпро». Це й успішні бізнесмени, які, маючи в своєму гаражі не одне авто, вважають престижним поряд з ними поставити «Харлей» або якогось крутого «японця». До речі, мати хороший мотоцикл – також ознака статусу. Здебільшого ж волинські байкери представлені середнім класом.

За мету собі ставимо зустрічі, спілкування, колективні поїздки. Не має якоїсь ворожнечі між клубами, як це показано в американських фільмах. У США, зазначу, ці часи вже давно минули. Сезон починаємо залежно від погоди.

А зазвичай якісь заходи проводяться щовихідних. В інтернеті листуємось, постійно хтось кудись запрошує. А якщо немає запрошень, то просто кличуть вітер і дорога.

Я, до речі, об’їздив вже майже всю Україну, лише не був у Криму. Але є надія, що буду і в цьому куточку саме України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ковельчанин Показати IP 19 Грудня 2014 14:59
Нічого чортів по дорогах глушити та створювати аварійні ситуації для водіїв - усіх в АТО . Байк для держави та суспільства коли надлишок всіх благ і тоді одні стають гомосексуалістами , а інші пр***рки байкерами , користь від одних і тих же нуль цілих нуль десятих - лише окремі п**рки в ЗМІ пропіаряться , а суспільству проблеми як від одних так і інших . Перші уже давно при владі в Україні не дай Бог дорватися другим.
Лучанин до ковельчанин Показати IP 19 Грудня 2014 21:01
Я так бачу, головний п**ар вже тут як тут і строчить гвіно у коментаріях. Пролетаріат у всій красі
я байкер без байку Показати IP 19 Грудня 2014 15:38
А я поет без котлет.
Хлоп Показати IP 19 Грудня 2014 15:58
А образ волинського шахтаря не так романтично буде виглядати за відсутністю байків та металевих заклепок, правда, ВН?
Хо Показати IP 19 Грудня 2014 21:05
А яка романтика у важкій, але такій потрібній праці шахтаря? Не плутайте працю і відпочинок. Праця шахтаря завжди цінувалася і цінуватиметься. Ми тут в 21 столітті живемо - стахановський рух вмер ненародившись. А що, шахтар не може бути мотоциклістом за покликом душі? Що б ти не писав, аби лишень десь нагадити, як паршивий кіт в кутку..
Спікер Показати IP 20 Грудня 2014 03:40
всі все сказали???а тепер дружньо купили подарунки,і до Нового року ще є час,заїдьте до тих діток.проявіть себе...
АнтиСовок Показати IP 21 Грудня 2014 03:59
Образ байкера,образ шахтаря...Вас рагулів почитаєш в коментах і на серці веселіше.Рожи протокольні.СОВОК - це діагноз !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus