USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь: ходити вулицями зі зброєю - злочин?

16 Липня 2015 19:00
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик заявив, що будь-яка особа, котра носить зброю по вулиці, і не є при цьому правоохоронцем, є злочинцем. «Наявність людини із зброєю на вулиці, окрім правоохоронця, – це злочин», - зауважив посадовець.

Проте, таку заяву очільника області вважають з одного боку очевидною - якщо людина не має на то дозволу, а з іншого - популістичним дублюванням риторики президента України, оскільки підстав для таких гучних заяв на Волині немає.

Коментувати очевидні речі посадовець заходився під час розширеної наради з земельних питань стосовно інвентаризації та надання ділянок учасникам АТО.

Як повідомляє «Слово Волині», голова облдержадміністрації під час наради наголосив на тому, що, вулицями ходять озброєні люди, буцімто, через «м’яку позицію держави».

В словах діях губернатора, зі слів голови Спілки власників зброї Волині Ігоря Алєксєєва, можна прослідкувати певну логіку, адже пан Гунчик намагається дублювати риторику президента України Петра Порошенка:


«Це як при Леніну було: посадовець чує, що сказав керівник вищого рангу і починає фанатично на 120% дублювати це. Те, про що він говорив (Володимир Гунчик, - авт.) озвучив позавчора президент, посилаючись на досвід війни в Хорватії. Тоді намагались зупинити безчиння, коли кожен чоловік носив з собою по вулиці автомат».

Проте голова Спілки власників зброї Волині зауважує, що ця ситуація не має нічого спільного з волинськими реаліями. Натомість, таким чином владці намагаються залякати населення, штучно нагнітаючи ситуацію:

«Те, що ми зараз спостерігаємо, ці вислови президента та губернатора, доведе нас до Північної Кореї, де навіть приватні автомобілі заборонені. На мою думку, держава повинна бути не жорстким диктатором, а менеджером, регулятором ситуації»

Зважаючи на те, що, зі слів Алєксєєва, востаннє озброєну людину побачити на вулицях Луцька можна було, хіба, після подій Революції гідності, заяви голови волинської ОДА звучать дещо дивно.

«Виглядає це ненормально по відношенню до людей. Бо забороняти те, що ми і так не робимо, це занадто. Такі заяви можна назвати чистим популізмом президента, який підхопили посадовці на місцях», - резюмує голови Спілки власників зброї Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
ACAB Показати IP 16 Липня 2015 19:26
Якщо вам треба незареєстрована зброя - завітайте до осель колишніх та нинішніх правоохоронців, працівників СБУ прокуратури податкової митниці а також бізнесменів які працюють під дахом цих поважних людей і там пане губернаторе ви знайдете будя які варіанти А враховуючи ситуацію в країні там майже щоденно відбуваються поповнення !!!
Анонім до ACAB Показати IP 16 Липня 2015 21:47
https://www.youtube.com/watch?v=kAJ6eMvU55U - Саша Белый пришел на заседание Ровенского облсовета с АК
Андрій до Анонім Показати IP 16 Липня 2015 23:12
І що? Жаль не була проведена люстрація. Сашка вбили, а одіозний прокурор якого він таскав за галстук - попався на хабарництві і ВЖЕ відкупися... (тільки не кажіть що його засудять, може вам відомі приклади?) В нас хабарників попереджать щоб встигли втікти, та виправдовують, як Мельника
Юрист до ACAB Показати IP 17 Липня 2015 08:40
Шановні громадяни перед коментуванням статей хто має право на зброю і кричати про "патріотів",які захищають "державу." не знаючи законів це вираження власної думки,а не реальний аналіз ситуації.ПС - згідно Конституції та ЗУ заборонене законом незаконе збройне формування.А Патріоти на Сході захищають Державу.Хотів би ПС навести законість зайдов би до Авакова Грицака з питанням конабанди,а не на перевали з джипами та безпілотниками квардрокоптерами та моторнимим човнами.І не розказував,що їхня доля це 4 долари з блока сигарет.Я б побачив вашу реакцію,якщо у Вас на подвірї стали б вбивати ваших рідних і близьких.!!?? Бо коли стріляють далеко то ніколи не страшно.
Вася до Юрист Показати IP 17 Липня 2015 09:56
Закони, якi такi закони??! Не чули...
мирНА Показати IP 16 Липня 2015 20:02
Ну якщо це правда, то можна і 500 разів повторювати хто б це не говорив! А от Алксєєв біля зброї - це як мавпа з гранатою!!!
1 Показати IP 16 Липня 2015 20:31
все правильно сказав, щоб ніхто не тішив себе ілюзіями, якраз той випадок що лишній раз на цьому акцентувати увагу громадськості якраз і варто
Андрій Показати IP 16 Липня 2015 21:03
от так і хочеться шпалою межи вуха в'їхати деяким поборникам законності на нашому славному сайті. Але спершу спитати. Так скромно, тримаючи один кінець шпали на носаку черевика, а другий в лівій руці. От нафіга ви це робите? Чому водите хлопців, котрі гинуть за вас, мордою по асфальту? Ще раз повторю. Я не виборець ПС. Я не за екстремізм і тероризм. Але я за реальні зміни в країні, а не скакання з Русланою по сцені. Відрізання собачого хвоста поетапно до нічого хорошого не доводить. durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/26604.phtml Ну, поіхали. Чи мали бійці ПС право на зброю? Я не знаю. Мені здається, що на те вони і бійці, щоб носити зброю. Шо пише Закон з приводу добробатів, чи батальйонів територіальної оборони я так і не зрозуміла. Але вони ж там ходили зі зброєю не перший день. То чого чекала міліція? Розборок з Ланьо? І тут в мене питання до "націоналістів" і "патріотів", до всіх тих хто через Майдан на роботу ходив. Ви що, забулись де була міліція? А де були добробати? А де були волонтери? А де була держава? http://durdom.in.ua/public/sys2/2015_07/img_55a72f35240af.jpg
Андрій до Андрій Показати IP 16 Липня 2015 21:18
Друге. Чи мали право носити зброю так звані "цивільні особи"? А от тут однозначно - ні! Навіть якщо вона у власності законно. За фото Йоббака з карабіном на фоні міліціонерів, мєнти повинні сісти. Не бути відсторонені від посади, а засуджені!_______________________ Кажуть що ПС не мав права на самосуд. Скоріш за все це правда. Але тоді повинен був би бути державний суд. І де він? То може ПС був не правий? А за що в такому разі зняли голову ОДА Закарпаття і всіх голів РДА? Чому відсторонили все керівництво митниці? Кажуть, що і міліцію будуть "перетр*хивать". Поживемо-побачимо! Вони певно в чомусь неправі? А чого тільки звільнення з посад? А може відпустити, як київських прокурорів? Щось мені здається, що то вже харош. Якщо держава не працює - то працюватимуть автомати. Якщо ви, с*ки, ніяк не нажеретесь - то є мінімум два шляхи. Перший - то запхати ті ніштяки вам глибоко в горло. А другий - вибити зуби, щоб апетит зменшився. Подивимось на Балог, Ланьо, Лендиків. "Дядя Пєтя, гдє посадки?" Чи я не за адресою звертаюсь? А нам потрібна зброя. Кожному. І право на іі використання. Тоді подивимось на бажання Йоббаків повийобуватись. І Авакових постріляти. ------------------------------------- durdom.in.ua/public/sys2/2015_07/img_55a732e347027.jpg В 1980 році, в американьському місті Кеннесо ввели Закон про обов'язкову наявність хоч одного аогнепала на житло! За 34 роки там вбили аж ТРИ (!) людини! (2 з них - ножами!)
Дмитро до Андрій Показати IP 16 Липня 2015 21:38
коментар було видалено
Анонім до Андрій Показати IP 18 Липня 2015 15:59
Я не зрозумів, що "не зрозуміла" Андрій. І цього пропагандиста я вже бачив, блокувати його треба, навіть копіпаст виправити не вміє. Скільки тобі платять, "Андрію"?
as Показати IP 16 Липня 2015 21:11
розкажіть це жителям луган*онії нехай гунчика замість москаля поставить президент побачим що він за керівник чи полішукам в Бурштиновій республіці а в Луцьку і без нього все добре
Аргумент Показати IP 16 Липня 2015 21:35
Маю зброю і через цю недолугу п**дьож яєчного губернатора здавати її не збираюсь. А з якого дива? У мене все законно, все зареєстровано. Хто мене захистить, як не я сам?
123 Показати IP 16 Липня 2015 22:20
Шо Гуня меле!!!
Анонім до 123 Показати IP 16 Липня 2015 23:15
Тільки те, що ПОПа скаже...
)) Показати IP 16 Липня 2015 22:54
а заголовок - просто шедевр, таке враження що в україні відмінили кримінальний кодекс, або що журналісти просто не чули про його наявність і через те намагаються з"ясувати злочин чи ні ходити озброєним по вулиці.
До до )) Показати IP 17 Липня 2015 08:00
Це іронія, телепню. Дочитайся і розберися.
старец Показати IP 16 Липня 2015 23:31
Гунчара цікаво ти маєшь подарункову зброю?, ви гадюки самі собі згідно закону робите наградну зброю, а чому інші не повинні її мати і тем більш носити?
кабан Показати IP 17 Липня 2015 01:23
п...ти не мішки носити.... чому гунчара ще не в АТО???!!!
Вася Показати IP 17 Липня 2015 10:03
Прид*рки- скоро й стрiльба почнеться, ховайтесь наф*г!
Думка Показати IP 17 Липня 2015 10:05
ГУНЯ, як завжди - телепень!!! Чув дзвін, але не знає, де він. Цікава думка : нашого губернатора та на Луганщину, хай докаже свою спроможність керувати. Підтримую на всі 100%. Алєксєєв... Всі прекрасно знають хто він, немає про що говорити. Зі зброєю - питань більше ніж відповідей. І хай пан Алєксєєв не лукавить, що не бачив давно зброї. Хто-хто, а він знає ситуацію добре...
Тьоска Показати IP 17 Липня 2015 10:30
Ігоре респект і уважуха, а Гунчик комсомольський ху...чик!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus