USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Особливі дітки відпочили у Буковелі

1 Жовтня 2015 17:57
Цьогоріч 70 дітей з обмеженими можливостями відпочили у Буковелі, серед них 7 діток - на інвалідних візках.

Днями завершився заїзд на курорт в Карпатах. Дітей супроводжували близько 50 дорослих. Під час відпочинку юні волиняни мали можливість оздоровитись, покататись на підйомниках, помалювати та поспілкуватись між собою. Таке оздоровлення вже третій рік поспіль організовує Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», тривалість відпочинку – 5 днів.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Так, буковельська природа знову покликала до себе нових відпочивальників: традиційно, після дитячо-молодіжного таборування Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» надав можливість відпочити і набратися сили соціально вразливим лучанам – людям із особливими потребами. Вересневий заїзд склав 120 осіб - діти і молоді люди із супроводом, які мають вади у здоров’ї та потребують уваги.
«Ми стараємося наше життя урізноманітнити, а завдяки людям, яким ми не байдужі, які нам допомагають як організації, ми маємо змогу часто поїхати десь відпочити. Ми вже третій рік тут відпочиваємо. Фонд «Новий Луцьк» нас досить добре підтримує, завжди реагує на наші звернення», - розповідає керівник обласної ГО батьків дітей із синдромом Дауна Олена Мельник.

Громадська організація «Янголятко», яка замається захистом прав дітей і дорослих із діагнозом аутизм – чи не наймолодша серед відпочивальників. Лише два роки, як зорганізувалися батьки маленьких аутистів – діток із розладами у психоемоційній сфері.

«Як тільки почали співпрацювати з Фондом, то батьки не наважувались, не знали, які умови, який відпочинок, але зараз, в принципі, батьки задоволені. Гарні умови, гарне забезпечення в дорозі у нас було», - ділиться спогадами голова Громадської організації «Янголя» Юлія Поліщук.

Задоволена відпочинком онука Владика бабуся Марія Литвинчук:«Сюди приїхали із внучком Владиком. Цей буковельський простір для нього просто як віддача отого всього доброго, що він не отримує в якомусь іншому місці. Це простір для його розвитку, для його роздумів».

Відпочивальники із організації «Зірка надії», яка займається творчою терапією, оздоровленням і соціалізацією людей із вадами у здоров’ї, запланували на свої буковельські канікули початок нового проекту – скандинавську ходу.

«Принцип скандинавської ходи в тому, що вона полегшує людям рух з проблемами опорно-рухового апарату, і при тому вона випрямляє осанку, допомагає ногам. В кого проблема з ногами, із суглобами, то укріплюються м’язи, а коли м’язи укріплюються, то і суглобам вже легше», - стверджує керівник творчо-оздоровчого напрямку ГО «Зірка надії» Жанна Жаловага.

Поєднувати відпочинок із навчанням, працею і творчим розвитком – головне завдання проекту. До цього долучається і мистецька студія «Оле-Арт».
«Проект «Намалюй любов дожиття» - без підтримки Фонду «Новий Луцьк» не зміг би бути повноцінно реалізований, тому що в нас є велика кількість людей, які потребують допомоги в розвитку. А розвиток є в творчості, а щоб розвивати творчість – мало вчитися лише по книгах. Потрібні емоції. І до емоцій, звичайно, матеріальна база, яка дозволяє нам ці емоції викласти на папір. Звичайно, ми вже чотири роки займаємося цим проектом і два з них були фінансовані фондом. Ті умови, які є, і та атмосфера, обслуга, яка тут, це говорить про те, що люди з любов’ю ставляться до своєї справи», - каже керівник студії «Оле-арт» Ольга Грицюк.

Відпочинок у Буковелі – це не єдине, що пропонує Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» людям із особливими потребами та обмеженими фізичними можливостями. З багатьма з них він працює уже кілька років, підтримує творчі, освітні, оздоровчі проекти. Усі оригінальні ідеї знаходять відгук у меценатів. І програми підтримки та допомоги – не поодинокі акції – це постійна увага для найбільш вразливих лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Люда Показати IP 1 Жовтня 2015 18:09
це дуже добре що дітки відпочили і оздоровились. Дуже хочеться щоб Ігор Палиця і надалі допомагав таким діткам і хочеться щоб така масова допомога незахищений верствам суспільства не була тільки перед виборами, а постійно, а це буде видно коли вибори минуть чи так само будуть фінансуватись такі галузі.
Марічка Показати IP 1 Жовтня 2015 18:50
Дякуємо Батьку за щасливе дитинство
Люда Показати IP 1 Жовтня 2015 20:42
Ви називаєте Палицю батьком? Я розумію він виступив спонсором у відпочинку діток, але не називайте його батьком, бо це якось занадто..
Земляк Показати IP 1 Жовтня 2015 22:03
Палиця и батько и хазяин. А кто вам нужен? Кролик и шоколадный?
555 Показати IP 2 Жовтня 2015 10:18
Ну так вибори на носі..треба щось показати....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus