USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Пасхальне послання владики Ніфонта до волинян

16 Квітня 2014 08:45
Пасхальне послання Високопреосвященнішого Ніфонта, митрополита Волинського і Луцького боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним чадам Волинської єпархії Української Православної Церкви.

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Пасха Христова «двери райския нам отверзающая» принесла всім людям визволення від скорбот та повноту благодатних дарів. Нині через смерть і воскресіння Сина Божого людство «стає причасником Божого єства» (2Петр.1, 4), урочисто святкує перемогу вічного над тимчасовим, любові над злом. Воістину у нас, православних християн, немає більшої події як Воскресіння Христове, – це радість перемоги життя над смертю!«Праздников Праздник и Торжество из Торжеств!».

У цю світосяйну та спасительну ніч, радіючи разом з повнотою Христової Церкви,cердечно поздоровляю Вас, мої дорогі: отці, монахи і монахині, брати і сестри зі Світлим святом Воскресіння Христового, та вітаю усіх Вас вічно живими словами:

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Свято Пасхи – це свято вічної радості, якої не можливо вмістити в наші душі та серця. В ці святкові дні, мати наша Церква, закликає усіх віруючих радуватись та веселитись. «Сей день, егоже сотвори Господь, возрадуемся и возвеселимся в онь». Частим закликом до радості Церква бажає розбудити нас від духовного сну, хоче звільнити нас хоча б на короткий час від земної суєти та наблизити нас до вічного світлого торжества, бути з Богом у Його Небесному Царстві.

Почуття пасхальної радості, перевищує всі інші людські почуття. Радість – це відчуття переможного та щасливого завершення всякого доброго діла. Радість – це перемога істини, це символ всього святого і довершеного. Скільки то, милосердний Господь, дарує усім людям Своїх багатих дарів на протязі нашого земного життя? Все це є причиною для подячної радості: радість у молодості, радість у мудрій та чистій старості, радість в силі та доброму здоров’ї, радість від успіху в роботі та навчанні, радість в сімейному житті, радість і в одиночистві життя, радість від звершення добрих діл, радість від того, що ми можемо простити наших кривдників, радість у молитві та пості, радість від того, що ми багаточисельним зібранням віруючих перебуваємо у храмі Божому, радість у красоті та гармонії цього світу, радість від зустрічі з людьми, радість від того, що світить сонечко, радість від того, що ми живемо і славимо Бога, радість в тім, що ми діти Церкви Христової.

Всі земні радості – це тільки початок справжньої, вічної Божої радості. Як написано у Слові Божому: « не бачило того око і вухо не чуло, і на серце людини не приходило те, що Бог приготував тим, хто любить Його» (1Кор. 2,9).

Ось чому першим словом яке промовив Воскреслий Христос було слово: «Радуйтесь!». Ось чому Архангел, який приніс у цей світ Благовіщення звернувся до Діви Марії
зі словом: «Радуйся!». Ось чому св.ап. Павел нагадує усім нам і говорить «Браття мої, радуйтесь у Господі. Радуйтесь завжди в Господі, і ще кажу: радуйтесь» (Флп. 3, 1; 4, 4). Ось чому радість про Воскреслого Господа Іїсуса Христа пронесли по усьому світі святі Апостоли, віддаючи за це своє власне життя. Ось чому всі угодники Божі; святі, мученики, преподобні та праведні, новомученики землі Руської та подвижники церковного благочестія з цією радістю переможно звершували свій життєвий шлях, терпінням долаючи усі негаразди сміливо йшли за Господом Іїсусом Христом.

По цій причині православні віруючі сповненні незрозумілим, для зовнішнього світу, почуттям радості та щастя, котрі дивують тих, хто ще не відчув благодаті Божої і не зрозумів радості у Господі Іїсусі Христі.

Свята Церква наповнена радістю у Господі, вона щедро роздає цю радість усім бажаючим. Особливу радість ми відчуваємо у день Святої Пасхи – день Воскресіння Христового. Ця пасхальна радість виливається у надзвичайне торжество, у духовне святкування та у святеє цілування. Радість Воскресіння утверджує нашу віру, любов і надію; ми віримо в те, що Іїсус Христос воістину воскрес, в те, що і ми, по Його словах, воскреснемо для життя вічного, тому що Сам Спаситель сказав Своїм учням, а через них і нам віруючим у Христа Іїсуса такі слова: «Хто буде їсти Мою Плоть і питиме Мою Кров, той має життя вічне, і Я воскрешу його в останній день» (Ін. 6, 54). Благочестиве християнське – церковне життя є запорукою спасіння для кожної побожної віруючої людини.

Молитовно бажаю усім Вам, любі мої Волиняни, благодатної Божої допомоги, постійної пасхальної радості, миру, міцного здоров’я, щасливого довголіття, великого терпіння та вічного спасіння!

Радість Воскресіння Христового хай буде з усіма Вами, дорогі мої Земляки – Волиняни, щоб з твердою надією та в єдності віри і братерській любові вічно славилося серед нашого Боголюбивого народу, по всіх куточках рідної Волині, та по всій Україні Пресвяте Ім’я Воскреслого Господа нашого Іїсуса Христа-Життєдавця!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

З архіпастирським благословенням
по милості Божої митрополит Волинський і Луцький
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus