USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пасочки від луцьких гімназистів повезуть на передову

30 Квітня 2016 21:00
Близько трьохсот пасок, солодощі та дитячі малюнки і обереги зібрали учні навчально-виховного комплексу «Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського». Смаколики відправлять українським захисникам вже найближчим «рейсом» - разом з волонтерами центру «Серце патріота».

Збір традиційних пасхальних ласощів для бійців – ініціатива, власне, дітей та батьків. Відтак, до участі в благодійній акції долучився кожен клас школи. Завдяки небайдужим учням за короткий проміжок часу вдалось зібрати близько 300 пасочок для українських захисників.

Напередодні гімназисти писали великодні писанки, які теж передали українським бійцям. Тому збір пасок – це вже друга волонтерська акція учнів за тиждень.

Заступник директора з виховної роботи Елеонора Ведринська зауважила, що гімназія активно долучається до волонтерської діяльності ще з початку бойових дій на сході України. Зокрема, тут неодноразово організовували збір продуктів на передову, які відправляли разом з листами та оберегами.

Також після уроків батьки разом з дітьми долучаються до плетіння маскувальних сіток. До слова, разом з пасхальними смаколиками на передову поїде вже двадцята сітка, яку сплели гімназисти.

Не оминули увагою тут і трагічну історію бійця Сергія Федотова. 21-річному юнаку під час виходу колоною з Іловайська розірвало ногу, а також снайпер влучив у плече. Хлопець вижив, однак у нього були дуже серйозні проблеми із ногою - загалом він пережив 17 операцій. Дізнавшись про цю історію гімназисти за два дні власними силами зібрали близько 15 тисяч гривень, які передали на лікування українському захиснику.

Передати великодні гостинці доручили керівнику громадської організації «Волинське обласне об’єднання учасників АТО та волонтерського руху» Юрію Рудницькому. Той відзначив, що паски, які гімназисти збирали попередньо, вже передали батальйону спеціального призначення «Донбас Україна».

«Дуже ми дякуємо Марії Миколаївні (директору школи, - ВН), Елі Петрівні, колективу гімназії, діткам та небайдужим батькам. Вони ніколи не забувають про наших бійців. Завдяки їм неодноразово відправляли допомогу і у полк «Азов», і у «Донбас Україна» і на інші батальйони», - розповідає Юрій Рудницький.

Паски, зібрані напередодні, передадуть волонтерами «Серця патріота» в четвер, 5 травня. Разом з оберегами від гімназистів в полк «Азов» поїде і автомобіль Volkswagen T4 для українських захисників. Окрім того, великодніми пасками пригощатимуть військових, до яких заїжджатимуть в гості по дорозі до «азовців».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
українка Показати IP 30 Квітня 2016 21:41
Щасливої дороги, до наших дорогих Захисників! Нехай Матінка Божа вас охороняє! А діточки нехай ростуть патріотами і змінюють нашу державу, бо лише на них надія!
а не краще Показати IP 1 Травня 2016 13:19
дітей з передовоі додому повернути.здается за два рокі тількі сліпі не бачать що одним війна а іншим мать рідната валізи з грошима
Бабуся учня Показати IP 2 Травня 2016 10:12
Будьте всі дітки здорові та щасливі, досягайте високих успіхів у навчанні, ростіть справжніми патріотами та змінюйте країну на краще. Ми всі просимо Бога про те, щоб наступив в Україні мир та спокій. Нехай Матінка Божа вас всіх оберігає від тої участі, яка випала на долю тих, трохи старших за вас хлопців, яким ви передаєте гостинці. Ми всі хочемо щоб Вони якнайшвидше повернулись додому живими та здоровими.
Білий(Азов) Показати IP 9 Травня 2016 09:39
Слава Україні!!!дуже велике дякую всім,дуже багато пасок нам приїхало і всякої всячини,і дякую що ви нас не забваєте,хлопці раді,є що їсти)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus