USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Пастори ніяк не поділять церкву у Луцьку

1 Серпня 2014 18:25
Пастори вже третій рік ділять церкву у Луцьку. Конфлікт між, здавалося б, духовними наставниками давно вийшов за релігійні межі. Проповідники вдалися до взаємних образ і навіть публічного обливання брудом. Окрім не зовсім моральних вчинків сторони звинувачують один одного у кримінальних правопорушеннях. Тож, тимчасовими такими собі парафіянами церкви довелось стати працівникам прокуратури. Як зізнаються фігуранти скандалу, суперечка триває не за паству. Ледь не бій між панотцями точиться через приміщення церкви, яке вартує понад 400 тисяч доларів. Інформує ТРК «Аверс».

Ця споруда знаходиться в центральній частині Луцька, в затишному місці - парку імені Лесі Українки. Наставник релігійної громади свого часу за кордоном кинув прибутковий бізнес і приїхав до України, аби дбати тут про духовність.

Пастор Помісної Церкви Християн - П’ятидесятників «Сіон» Анатолій Прохор розповів: «Це є моє покликання… В нас пастору не платять, я з церкви ніколи не брав… Я маю пенсію».

Це приміщення, не приховує пастор, давно впало йому в око. Придбати його хотів ще задовго до заснування самої церкви: «Ще не було церкви, як за цим приміщенням я ходив. Ми хотіли його взяти. Також були деякі нюанси. Але в результаті все ж таки ми його придбали… Сьогодні доводиться говорити, що ми його офіційно придбали за 130 тисяч євро», - зазначив Анатолій Прохор.

Купуючи 2011-го року, колишній виставковий павільйон, а на момент придбання магазин-склад, у підприємця Гириліва, угоду оформили як пожертву.

Анатолій Прохор розповів: «Ми домовлялися із самим Гирилівим, що ми йому допомагали - що він нам. В результаті ми його оформили як пожертвування… Це ніби краще для міста, що це не є прибуткове якесь, а саме пожертвуване для церкви».
Тоді в проповідника з’явились нові плани - оформити для церкви й земельну ділянку - кілька гектарів парку: «Ми поставили питання, щоби нам виділили земельну ділянку, саме скільки до цього примщення належить. Тоді стояло питання, коли ще був губернатор Клімчук, він поставив питання, щоб вся ця територія, яка тут є, 2 з лишнім гектара, щоб її упорядковувати. Щоб вона за нами була закріплена. Ну, і це питання тягнулося… По закону це є рекреаційна зона, треба було виводити. Ми цим якраз і почали займатись. І тут втрутилося Волинське об’єднання».

Нагадаємо, Волинське об’єднання церков Християн Віри Євангельсьої П’ятидесятників на братських зборах, вирішило усунути від пастви Анатолія Прохора, а ще через місяць взагалі позбавити його сану. Мовляв, проповідник повністю скомпроментував себе.

Член РГ Помісної Церкви Християн Віри Євангельсьої П’ятидесятників «Сіон» Олександр Данилюк розповів, чому: «Блуд, розпуста і таке інше… Він є пастором з 2004-го року, весь цей час він себе аморально поводив… Були ці гріхи, але вони тоді не оприлюднювались, його зупиняли».


Релігійна громада на зборах обрала нового старшого пастора. Та йти з церкви так просто Анатолій Прохор не збирався. Він оскаржив рішення зібрання в Луцькому міськрайонному суді та провів в «Сіоні», так би мовити перевибори, на яких саме його обрали очільником.

Олександр Данилюк зауважив: «Рішенням суду нам нав’язали пастора, який аморально впав, далі нема куди. І на сьогоднішній день в держреєстрі є пастором. І ми відстоюємо позицію, щоб його зняти з держреєстру».


Битва за церкву в судах триває третій рік. Справа пройшла вже через усі судові інстанції. Її повернули на новий розгляд до Апеляційного суду Волині. Тож, сторони знову прийшли до слуг феміди. Представники обох сторін - від об’єднання церков і від пастора Анатолія Прохора запевняють, рішення зборів про обрання духовного наставника, нехтуючи заповідями Божими, підробили опоненти. Правдивість зборів і перших, і других нині перевіряє прокуратура.


Своєю чергою, представник Анатолія Прохора Андрій Осіпов прокоментував: «На превеликий жаль, ще немає жодних висновків, але хотілося б. Річ у тім, що мені як юристу видалося дивним, коли рішення про звільнення Прохора, зібрало 116 підписів, з яких виявилося, що десь 20 осіб знаходилися за кордоном, ще 10 осіб - в інших містах».


Олександр Данилюк натомість переконує: «Це все фальшиві протоколи, протокол №2,3,4, і без номера 29-го числа. Там брали участь члени церкви, засновники, навіть 5 чоловік, яких там не було. Є вже кримінальне провадження стосовно цього, всі наші вже дали покази, так що не виключено, що ще проти нього буде порушена кримінальна справа».


У підсумку засідання суд виніс ухвалу - скасувати рішення Луцького міськрайонного суду та повністю відхилити позов Анатолія Прохора. То ж поки його позбавили пастви. Тим часом у церкві хоч і проводять служіння, але приміщення під арештом, поки в кримінальній історії не поставлять крапку.

Нагадаємо, під час засідань Луцької міської ради не раз звучали попередження, мовляв, у центральному парку заборонено споруджувати будь-які релігійні споруди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
1122 Показати IP 1 Серпня 2014 19:10
Лаве ділять.
Лучанин Показати IP 1 Серпня 2014 23:31
Осіпов уже скоро стане пастором.
Імя Показати IP 2 Серпня 2014 08:21
Д**люк просто бачить в інших те що є у ньому самому. Блудник в усіх бачить блудників а злодій - злодіїв. Ісус теж мав зустріч з блудницею і казав що блудниці і митники ідуть попереду релігійних ніби то чистих та правильних з виду людей. А судитись з ким небудь - це взагалі! І при цьому вважати себе праведником. ПОЗОРИЩЕ всім пятидесятникам. Хоча після Величка з Москвичем яке там більше може бути позорисько
cf do імя Показати IP 2 Серпня 2014 09:48
непиши тут брєду не твої праблєми дивиь за соїм житям
7757 Показати IP 2 Серпня 2014 10:53
Моя порада для пана Данилюка- «Не судіть інших, бо судитиме вас Бог так, як ви судите інших. Всевишній відміряє вам стільки ж, скільки ви відміряли іншим. Чому ви бачите порошинку в оці брата свого, але не помічаєте колоди у власному оці?
РУСЛАН Показати IP 4 Березня 2015 03:18
ДА-А! КАК ХОРОШО ВИДЕТЬ СУЧЕК В ЧУЖОМ ГЛАЗУ...КАК ЛЕГКО СТАТЬ СУДЬЕЙ НЕЖЕЛИ АДВОКАТОМ...КАК ХОРОШО ГОВОРИТЬ ПЛОХОЕ О ДРУГОМ ЧЕЛОВЕКА ПОКА НЕ КОСНУЛОСЬ ТЕБЯ ИЛИ ТВОЕГО ДОМА....КАК ЛЕГКО ОСУЖДАТЬ НЕЖЕЛИ МОЛИТЬСЯ ЗА НИХ...КАК ЛЕГКО СОЗДАВАТЬ ВИДИМОСТЬ МОЛИТВЫ.-ПРИЗОВИ ГОСПОДИ ВСЕХ И ТЕХ ЧТО УПАЛИ А СУЩНОСТИ НА ФАКТЕ ДЕЛАЕМ ДРУГОЕ-ОТВЕРГАЕМ И ПОЛИВАЕМ ГРЯЗЬЮ...А ТЕПЕРЬ ВОПРОС: ВСЕ ЛИ СВЯТЫ В БИЗНЕСЕ?НА ВРЕМЕННЫХ РАБОТАХ? ВСЕ ЛИ СВОБОДНЫ ОТ ФИЛЬМОВ РАЗНЫХ???? Я ХОЧУ СКАЗАТЬ ОДНО,ХОРОШО ЧТО БОГ СУДЬЯ А НЕ СТАРШИЙ БРАТ...И СОВЕТ СУДЬЯМ.- ЕСЛИ ДИТЯ БОЖЬЕ.ТО ПРЕЖДЕ ИДИ ПОМОЛИСЬ ЗА БРАТА С ЛЮБОВЬЮ И СО СЛЕЗАМИ И ЕСЛИ ЭТО СДЕЛАЕШЬ ОТ СЕРДЦА ПИСАТЬ ТАКОЕ НЕДОБРОЕ НЕ БУДЕШЬ.И ТО ЧТО НАПИСАЛИ БРОСАЯ ГРЯЗЬ ТАМ МОЛИТВЫ НЕ БЫЛО ЗА НИХ И НЕ БУДЕТ.ЛЮБЯЩИЙ ЧЕЛОВЕК ВРАЧУЕТ-ЗЛОЙ В ШКУРЕ ОВЦЫ ТРЕВОЖИТ РАНЫ И ДЕЛАЕТ БОЛЬ.ПОДУМАЙТЕ К ЧЕМУ ВЫ ПРИЗВАНЫ.
РУСЛАН Показати IP 4 Березня 2015 03:23
ХОЧУ ЕЩЕ ОДНО ДОБАВИТЬ.КОГДА ПИШИТЕ ПЛОХОЕ О ЧЕЛОВЕКЕ КОТОРЫЙ РЕАЛЬНО КОГДА СОГРЕШИЛ.ТО ПОМНИТЕ ЧТО ВЫ НЕ ТОЛЬКО ДЕЛАЕТЕ ЕМУ БОЛЬНО НО И ЕГО РОДНЫМ.ДЕТЯМ.ЖЕНЕ КОТОРЫЕ ЧИТАЮТ ВАШИ "СВЯТЫЕ" В РЕВНОСТИ СЛОВА.ОНИ ХОТЯТ НЕ ДУМАТЬ ОБ ТОЙ ТРАГЕДИИ КОТОРАЯ ПРОИЗОШЛА В ИХ СЕМЬЕ А ВЫ ИМ НЕ ДАЕТЕ ЗАБЫТЬ.СТОИТ ТОГДА ВОПРОС.-ТОГДА ВЫ КТО И ЧЬИ ВЫ ДЕТИ? СТОИТ ЗАДУМАТЬСЯ ЧЬЕ ВОЛЮ ИСПОЛНЯЕТЕ.МИР ВСЕМ.
Володимир Показати IP 15 Травня 2023 03:30
Брати а ви Біблією користуєтест позорищеі іти судитися та ще і невірних що нема між вами мудрого ні одного У мене нема слів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus