USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Перевіряють, кого з волинян мобілізували незаконно

4 Червня 2014 12:54
Лише після 2-ох місяців вивчають законність попадання під мобілізацію призовників з Волині, які служать на Сході.

За станом на цей день на Миколаївському військовому полігоні “Широкий лан” військові комісари із Західної України повторно розглядають документи усіх новобранців, яких вони галопом призвали на службу у 51ОМБР. Про це повідомляє «Голос України».

Зараз у бригаді працює спеціальна комісія, яка вивчає особові справи мобілізованих, проводить медогляди та в перспективі має провести розслідування обставин призову хлопців, які є хворими чи мають інші підстави, через які вони не підлягали мобілізації, і такі бійці будуть демобілізовані.

Вивчаються особові справи кожного рекрута на предмет наявності законних причин (3 дітей, хвороби, опікунство тощо) бути звільненим від призову із запасу.

Нарешті після 2-х місяців після мобілізації, після усіх смертей, поранень та сліз військові почали бачити в людях не лише чисельність, а й індивідуальні особливості кожної людини. Дуже сподіваюсь, що це понизить градус напруження серед бранців 51ОМБР, а також стане одним із найвагоміших доказів того, що комбриг 51-ї ОМБР Володимир Яцків від перших днів мобілізаціі став заручником недолугого управління частиною та призовом в цілому генералів ОК Півнвіч, зокрема відомого генерала Колесника, під чиїм прямим командуванням знаходиться уся бригада, - пише автор статті.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, незважаючи на всі негаразди, 366 бійців з 51-ої ОМБ добровільно вирішили лишитися або на блокпостах у Донецькій області, або були прикомандировані до інших бригад і несуть службу у «гарячих точках» Донбасу. Багато з них заявили, що лишаться на Сході заради пам'яті своїх загиблих друзів.

На фото: полковник Володимир Яцків, командир 51ОМБР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 4 Червня 2014 13:44
І ЩО ???????? А ЩО ДАЛІ????? ВЖЕ ЗАРАЗ У ВІЙСЬКОМАТАХ ЛЕЖИТЬ КУПА ПАПЕРІВ, ПО ЯКИХ ХЛОПЦІВ МАЮТЬ ВІДПУСТИТИ ДОДОМУ ТА ЇХ ТРИМАЮТЬ І ДАЛІ АРГУМЕНТУЮЧИ ЦЕ ТИМ ЩО ЩЕ НЕМА ЯКОГОСЬ ЗАКОНУ ПРО ДЕМОБІЛІЗАЦІЮ.....
Яяя Показати IP 4 Червня 2014 13:59
А винних накажуть? Бо позажирались в військоматах.
Наталя Показати IP 4 Червня 2014 14:05
Покажіть мені чесно того, хто сьогодні "ДОБРОВІЛЬНО" хоче служити на Сході і йти під кулі?! Подивіться, що робиться під військоматами в Яворові на Львівщині - всі родичі стоять і не випускають призовників на виїзд, а ті розказують страшні речі про їх "добровільну мобілізацію"!
медогляд Показати IP 4 Червня 2014 14:16
проводить медогляди ??? тиск поміряли і пишуть шо скарг немає навіть якщо вони і є....
Анонім до медогляд Показати IP 4 Червня 2014 23:17
Навіть так не було!!! 8 квітня в чоловіка під час мобілізації (разом з іншими десь сорока мобілізованими) запитали :"Хтось інвалідність має? Якщо ні-значить здорові!!!!" Все , медогляд закінчено !!!!!!!!
Люда Показати IP 4 Червня 2014 16:36
Вже і тут піп Гапон попіарився! А куди карпюк лізе? З нього у місті толку ніякого, а там тим більше!
НОНА Показати IP 4 Червня 2014 16:44
Проблема призову військовослужбовців запасу, це державна справа. Питання повинно ставитися про законність призову. А генерал Колесник колись командував 51 бригадою. але нехай розкаже за що його в свій час знімали з посади.
Анонім Показати IP 4 Червня 2014 17:51
А яка причина НЕпризиву Гузя та Данильчука???
Контар до Анонім Показати IP 4 Червня 2014 20:55
Комісовані вони про стану здоров'я
і так все ясно до Анонім Показати IP 3 Липня 2014 11:24
хронічний цистіт
Анонім Показати IP 4 Червня 2014 22:39
цікаво чи хоч одного покарать по закону. Вчора пішла в місцевий воєнкомат по довідку про мобілізіцію чоловіка, так вони навіть не знають де він зараз знаходиться, сказали це їх не цікавить, їм було головне його забрати з дому і то серед ночі, все інше їм байдуже.
Людмила Показати IP 23 Липня 2014 17:12
А як бути з тими яких призвали, у яких трое дітей, і не відомо чи повернеться чи ні, бо в полоні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus