USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Поліцейські повернули матері вкрадений орден героїчно загиблого сина

28 Вересня 2016 19:00
Поліція знайшла зловмисницю, яка зазіхнула на орден загиблого солдата 30-ої бригади.

Про це повідомили у прес-службі рівненської поліції.

Нагадаємо, з будинку матері загиблого Дмитра Козачонка на Рівненщині невідомі особи викрали орден сина «За мужність» ІІІ ступеня, яким його нагородили посмертно. 25 вересня мама загиблого бійця повідомила про це правоохоронцям. Для поліцейських справою честі стало розшукати злодія та бойову нагороду.

Для неї - це не лише фото в трагічній книзі. А це - не просто орден... це все, що посмертно залишилося їй від сина Дмитра. 20-річний юнак пішов на фронт і навесні 2015-го не повернувся. Він оживає лише тут - на сторінках своїх блокнотів зі своїми спогадами та мріями... про майбутнє. Майбутнє, яке у нього забрала війна!



"У цьому блокноті Діма пише про що міркував, що планував, - розповідає мати загиблого солдата пані Надія. - Усе писав про армію. Записував, як куди добиратися, та й я переглядаю. Я їх кожен день перечитую... Він змалечку так казав - буду військовим".



Дмитро Козачонок був танкістом 30-ї окремої механізованої бригади Новоград-Волинська. Пройшов Іловайськ, вийшов з Дебальцева. 7 травня 2015 року загинув у результаті мінометного обстрілу російськими бойовиками позицій бригади на оборонних рубежах біля селища Луганське Донецької області. Вдома залишились три сестрички та мати. Вона до хвилини пам'ятає ТОЙ день: як говорила із сином і, як потім з'ясувалося, - востаннє.

"Я на 13.10 поїхала із села і в 14.07 мені зателефонували, що він загинув. Коли почався той мінометний обстріл, він спас два танки, а сам... вискочив з нього і, кажуть, що вибуховою хвилею віднесло на шість метрів від танка і вирвало легені".



Коли спілкувався з сестрою, Дмитро просив: "Якщо зі мною щось станеться, скажи мамі нехай не плаче, бо я свою дорогу вибрав сам".

Однак це був перший невимовний біль, а другий настигнув, коли у вбитої горем матері вкрали орден сина "за мужність" ІІІ ступеня, яким його нагородили посмертно.



"Я кажу, хай би краще гроші вкрали, які ціни не мають. А орден — це частинка сина і пам’ять про нього".

За справу з викраденням негайно взялися правоохоронці Гощанського відділення поліції. Чимало з них також несли службу на сході держави.



"Поки не розкриєте злочин - додому ніхто не піде», - дав вказівку керівник поліції області Сергій Князєв.

Начальник сектору кримінальної поліції Гощанського відділення поліції Руслан Мізюк, який брав участь у бойових діях на сході України, ніс службу у Волновасі, лишень додав - розкрити злочин для поліцейських було принципово. Зловмисника, а точніше зловмисницю, довелося шукати недовго. Як виявилося, "липкі" руки були у 17-літньої подруги сестри загиблого.

"Під час проведення першочергових слідчих дій було з'ясовано, що проникнення до житла не було, а відтак скоїти крадіжку міг хтось із родини або, присутніх у цей період часу в помешканні. Нею виявилася неповнолітня мешканка Тучина. Дівчина пояснила, що в неділю, коли родина їхала у справах у Рівне, випадково взяла цей орден, поклала до кишені, але хотіла наступного дня повернути".

Натомість Надія Іванівна дякує поліцейським за повернутий орден, а разом з ним і спокій. Юній крадійці жінка пробачила:

"Оскільки я сама мати і сама виростила чотирьох дітей, я її пробачаю".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus