USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Поліцейські вчили лучанок захищатися від нападників

27 Серпня 2016 14:02
Чергове заняття з самооборони для жінок відбулося в Центральному парку культури і відпочинку сьогодні, 27 серпня.

Більше десятка лучанок зголосилися прийти на навчання, зініційовані Патрульною поліцією Луцька, аби повчитися методам, як захистити себе в екстремальних ситуаціях.

Нагадаємо, це вже друге заняття, яке проводиться для жінок, аби навчити їх захищатися від нападників. Цього разу лучанкам під час практичних занять показували, як звільнятися з захватів, якщо їх силоміць утримує зловмисник.

«В кожному прийомі захвату є слабке місце, знаючи про яке можна легко вирватися і втекти від нападника в безпечне місце. Сутичка – це вже крайня міра. Найперше, треба або уникнути захвату, або ж якомога швидше вирватися. Можна відволікти нападника, кинувши йому в обличчя, приміром, гроші», - інструктує інспектор патрульної поліції Сергій Бадалян.
До слова, сам правоохоронець займається бойовим мистецтвом айкібудо, яким користуються у армії та поліції Франції.

Та сьогодні мова йшла не про тонкощі бойових мистецтв, а про елементарні прийоми самозахисту, які можуть врятувати життя й здоров’я в непередбачуваній ситуації.
Лучанка Наталія прийшла на заняття з донькою – ученицею старших класів. На занятті вона вже вдруге. Каже, нині час непростий, тому дівчатам, особливо юним і недосвідченим, треба вміти захистити себе. На жаль, подружок доньки загітувати не вдалося, тож прийшли тільки вдвох.
Однак, вже наступного разу їм відвідати заняття навряд чи вийде – в школі розпочинається навчання, яке триватиме й по суботах. Тож чимало учасників зустрічі зауважили: варто подібні тренінги організовувати для старшокласників безпосередньо в школах, виділивши цьому певний час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Катя Показати IP 27 Серпня 2016 14:17
Дуже цікаві заняття. Знати потрібно, але надіюсь в життя не пригодиться :)
Олег Показати IP 27 Серпня 2016 15:43
Це для того, щоб і далі нічого не робити, а просто кататися по місту з маячками. А люди нехай самі себе захищають.
лазити Показати IP 27 Серпня 2016 16:23
по ночам не потрібно чорт зна де
Всезнайко Показати IP 27 Серпня 2016 16:55
А самі вже вміють?
Рома Показати IP 27 Серпня 2016 22:29
Найбільш провальна реформа (поліції)!!! патрульні самі нічого не вміють та не знають!!! РОЗІГНАТИ ВСІХ!!!
Андрій Показати IP 27 Серпня 2016 22:31
Знову піар сефікопів!!!)) Скільки вже це може тягнутися, коли вже вони почнуть хоть щось робити, ганьба!!!
Спостерігач Показати IP 28 Серпня 2016 01:02
Схоже, що майстрів категорично та дистанційно оцінювати чужі знання та вміння тут вистачає. Шкода... Цю б енергію "оцінювачів" - та й в конструктивне русло. Втім, мабуть, безкоштовний набір до лав так званих "хейтерів" та "диванної сотні" в нашій країні триватиме ще довго - з огляду на схильну до деструкції та до так званого "глоріхантерства" ментальність. А як в тих лавах нічого не вийде, то все одно не варто журитись. Час показує, що вміння давати абстрактні та універсальні поради (навіть тоді, коли про поради ніхто не просить) у нашій країні все ще цінується чи не на вагу золота. На подібних радників, як мінімум, у вітчизняніих чиновників попит ще, певно, довго не згасатиме.
Оксана Показати IP 31 Серпня 2016 16:08
Інспектори дуже доступно і гарно розказували і пояснювали!!!Ці заняття дуже потрібні! А хто не був і не бачив, то не пишіть дурниць!!! А от відео без монтажу. Журналісти навчіться гарно і правильно монтувати відео, а то все скинули абияк!!!! Почитайте: http://vide0.org.ua/knigi-po-videomontazhu/ - корисно буде!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus