USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Двох росіян підозрюють у причетності до трагедії з Качинським

27 Березня 2015 13:50
Звинувачення у скоєнні злочину двом російських контролерам руху в Смоленську за причетність до авіакатастрофи літака президента Лєха Качинського 10 квітня 2010 року висунула окружна військова прокуратура у Варшаві.

Про це у п’ятницю під час прес-конференції у Варшаві повідомив голова окружної військової прокуратури у Варшаві Іренеуш Шельонг, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВБИВСТВО КАЧИНСЬКОГО - ПОМСТА ПУТІНА, - ЗМІ ПОЛЬЩІ

"Першому з них висунуто обвинувачення у доведенні до безпосередньої небезпеки катастрофи у повітряному русі, а іншому пред’явлено обвинувачення у несвідомому доведенні до катастрофи у повітряному русі", – заявив Шельонг.

Він додав, що на підставі європейської конвенції про надання допомоги у кримінальних справах прокуратура ввела в дію процедуру оголошення російським громадянам рішення про висунення щодо них обвинувачень і необхідності їх допиту в якості підозрюваних.

Шельонг також додав, що розслідування у цій справі продовжено до 10 жовтня 2015 року.

Згідно з кримінальним кодексом Польщі, за доведення до безпосередньої загрози авто-, авіа- чи катастрофи на воді передбачається ув’язнення від шести місяців до восьми років.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Президент Польщі Лех Качинський загинув 10 квітня під час катастрофи літака Ту-154, який прямував з Варшави до Смоленська. А восени 2014 року окружна прокуратура Варшави втретє припинила слідство у справі авіакатастрофи під Смоленськом.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЛІТАК З ЛЕХОМ КАЧИНСЬКИМ НЕ ВПАВ, ЙОГО ЗБИЛИ. ВІДЕОДОКАЗИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Штефан, Луцьк Показати IP 27 Березня 2015 13:57
Це файк!
Анонім до Штефан, Луцьк Показати IP 28 Березня 2015 00:45
і повний маразм. тому що рішення про здійснення посакдки на цьому аеродромі в поганих погодніх умовах приймав командир повітряного судна під тиском високого начальства, яке в той момент знаходилось в кабіні пілотів. за міжнародними правилами рішення командира повітряного судна є остаточним і диспетчери не можуть його відмінити. тим більше, що вони рекомендували йти на запасний аеродром. українців вже зовсім за ідіотів тримають, коли вкидають такі фейки для розпалювання міжнаціональної ворожнечі і ненависті до Росіії.
Місто Показати IP 27 Березня 2015 14:02
Тепер якась ситуація, подія чи ще щось... хто винен? Росія....
123 до Місто Показати IP 27 Березня 2015 14:19
у під"їзді теж вона гадить і місто все засрала вона..((
злий до 123 Показати IP 27 Березня 2015 17:05
А що, про заграбастані крим і новососію вже забули? А рашистську істерію про "хунту з фашистами і жидобандерівцями" які розпинають дітей і пьють іхню кров також? А про збитий Боїнг? Ніколи путлеровська расєя з її рузьке міром не відмиються від цих злочинів! І надіюсь ніколи ми не будем разом
Анонім до злий Показати IP 28 Березня 2015 00:48
боїнг збили не росіяни і не ополченці. якби це було так - захід би давним давно завершив розслідування і предоставив би всі докази. а так - вони всі матеріали розслідування засекретили і сказали що заверщать його колись потім. і хто саме збив цей боїнг - так і не відомо. але якби це була росія чи ополченці - то розслідування би не тормозили. тому, очевидно, що збили не вони.
Анонім до Місто Показати IP 28 Березня 2015 00:45
умовний рефлекс тренують, як у собачок.
Реаліст Показати IP 27 Березня 2015 15:12
Якщо раніше повідомлення про російські "паксті" викликали обурення, то тепер від їх кількості викликають "відразу" до ЗМІ які про це пишуть і до тих осіб які про це говорять. Це моя особиста думка. Але щось забагато гріхів на світі вішають на росію, а Європа і США білі і пухнасті.
Анонім Показати IP 27 Березня 2015 16:29
А чому працівників інших наземних служб не взяли до уваги. Вони ж були зобов"язані розігнати туман поблизу летовища. А якщо серйозно, то рішення про посадку приймає командир повітряного судна і якщо умови не дозволяють її здійснити, має право піти на запасний аеродром. Ніхто за це його не має права засуджувати, тим більше втручатись у його дії. Це аксіома. Командир президентського літака своє рішення прийняв. RIP.
Анонім до Анонім Показати IP 28 Березня 2015 00:52
прийняв, але під тиском якогось високопоставленого генерала, який в момент катастрофи знаходився у кабіні пілотів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus