USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Польща і Поляки на зламі епох»-документальна фотовиставка у Луцьку

2 Вересня 2013 17:18
«Польща і Поляки на зламі епох» – це особиста виставка Малгожати і Єжи Карнасевичів, пейзаж Польщі, показаний з перспективи місць народження та життєвого шляху подружжя романтичних фотохудожників, інформують організатори краківської фотовиставки.

Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку разом з місцевими українськими партнерами організовує презентацію авторської виставки краківських фотохудожників Малгожати і Єжи Карнасевичів під назвою «Польща і Поляки на зламі епох».

Виставка раніше була представлена у багатьох містах України: Краматорську, Донецьку, Луганську, Харкові, Бердичеві, Рівному, Вінниці, Новоград-Волинському.

Мета виставки – пропагувати іміджу Польщі за кордоном. Хронологія представлених фотографій (1979-2007) відображає, зокрема, внесок опозиції у боротьбу з комуністичною системою, а також досвід, пов’язаний з членством Польщі у Європейському Союзі. Виставка розповідає про Польщу з перспективи бачення жителів міст та містечок кінця ХХ – початку ХХІ століття.

Водночас, із документальними фото, на виставці представлені фотографії польського пейзажу, Польщі романтичної і ностальгічної, а також мариністичні світлини з польського узбережжя Балтики. Це бачення польського краєвиду через призму глибоких особистих переживань та спогадів авторів, йдеться у повідомленні.

«Польща і Поляки на зламі епох» – це особиста виставка Малгожати і Єжи Карнасевичів, пейзаж Польщі, показаний з перспективи місць народження та життєвого шляху подружжя романтичних фотохудожників, інформують організатори краківської фотовиставки.

Відкриття виставки «Польща і Поляки на зламі епох» відбудеться 6 вересня о 16.00 годині в «Галереї мистецтв» Волинської організації Національної Спілки художників України, у Луцьку, що на вулиці Лесі Українки, 24 а.

Довідка.
Для краківських фотохудожників Малгожати Шимчик-Карнасевич (1975) та Єжи Александра Карнасевича (1958) протягом багатьох років провідною темою фотопроектів є Польща. Вони є подружжям, фотохудожниками, редакторами та видавцями авторських альбомів, у яких фотографії поєднуються з поезією і прозою як відомих та шанованих поетів, так і молодих авторів-початківців. Кожен помічений ними фрагмент реальності промовляє їхнім власним стилем. Кожне фото – це окрема повість, концентрована частинка світу зі своїм філософським посланням. Це не є звичайне споглядання життя, це пошук у ньому тих моментів, які його творять. У їхніх проектах переважає чорно-біла фотографія та сепія, рідше – кольорова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Інна Показати IP 3 Вересня 2013 08:22
А який це геній написав у заголовку "Поляки" з великої букви?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus