USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Попри заборону на Волині триває «санітарна рубка» лісів?

28 Травня 2016 12:25
Факт підозрілої лісозаготівлі виявили активісти партії «Зелений тризуб» у Ківерцівському районі Волині. Так 25 травня валили ліс поблизу села Бодячів у Сокиричівському лісництві, - інформує Вісник+К.

«Під час огляду ділянки (83 квартал, 10 виділ) ми не побачили «хворих» дерев, сухостою, усі були візуально здоровими з рівними стовбурами та зеленими кронами, хоча працівники самі нас запевнили, що це санітарна рубка. Хоча майстер лісу не зміг обґрунтувати, чому саме ці дерева потрапили під «санітарну рубку», посилаючись на керівництво. В огляді місцевості ми натрапили ще на одне таке місце рубки (83 квартал, 4 виділ)», – йдеться у повідомленні на сторінці Волинської обласної організації партії «Зелений тризуб».

Ще їдучи дорогою до місця вирубки активісти розминулися з кількома лісовозами, що везли деревину, але без чіпів на стовбурах дерев.

«Для «заготівельників», які ще були на місці, наш приїзд був несподіванкою. І вже вертаючи назад ми помітили, що вони вирішили прочіпувати лісовоз, якого ми зустріли на виїзді з лісу і зафіксували на фото», – зазначають активісти.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, Кабінет міністрів підтримав пропозицію Мінприроди тимчасово припинити рубки в лісах до перегляду регулюючих актів. Окрім того, звільнили керівника Держлісагентства. Таким чином, з 11 травня в Україні тимчасово заборонено проводити санітарні рубки лісів, до запровадження нормативно-правових актів, які б регламентували правила їх проведення.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИ ВИМАГАЮТЬ ПРИПИНИТИ ВАРВАРСЬКУ ВИРУБКУ ЛІСУ

Нагадаємо, як повідомляло ІА Волинські Новини, за минулий рік волинського лісу вкрали більш як на 2 мільйони. Так, у 2015 році понад тисячу зловмисників упіймали охоронці лісу на теренах Волині. Збитки від їхнього бажання легкої наживи – 2,4 мільйона гривень, а це понад 600 кубометрів рубок. За фактом відкриті кримінальні справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
полюх Показати IP 28 Травня 2016 18:34
такоі безкарності і відкритого .брутального крадійства не було навіть при янеку
волинянин Показати IP 28 Травня 2016 19:35
Подякуємо нашим рідним українським Гнидам що мають клички "прокурор" і "депутат"
Кваття Показати IP 28 Травня 2016 20:21
А що ви хочете. Главному "лісівнику" бабки треба відбити, які за себе завіз (за посаду). От Вітька Ківерцівський і старається "господіну Кватирку" і Лосям вгодити.
Папа Показати IP 28 Травня 2016 22:22
Розвелося тих партiй i всi пiаряться! Хто фiнансуе весь этот бред???
лiсник Показати IP 28 Травня 2016 23:23
а де та заборона дайте силку на закон про заборона санi санiтарних рубок
Анонім Показати IP 29 Травня 2016 08:58
хаха , яка заборона , ріжуть як і різали принаймі в маневицькому районі бізнес не змінився тільки добавилися люди зі зброею
betonus Показати IP 29 Травня 2016 09:19
Ну, і яким же нормативним документом заборонені санітарні рубки в лісах?
Анонім до betonus Показати IP 29 Травня 2016 10:33
ти краще напиши яким докуменом СПИСУВАТИ ліс на крадіжки ,хоча крадуть як ми бачимо зі статті (не прочіпована деревина яким так хвалився декілька днів назад квартирко і клявся що все ми більше не крадемо) яким документом зрізати цілі галявини , після іхньоі роботи нема в лісі вже ані ягід ані грибів , хоча три роки тому на ягодах і грибах люди заробляли собі на прожиття
лось Показати IP 30 Травня 2016 21:17
Лісничий закінчував ВНУ, а не Львівський лісотех, тому під видом санрубки рубав сироростучі дерева.Яка наука, такі і результати.
Підпільник Кіндрат Показати IP 5 Липня 2022 18:49
Ну і хто там працює нач. управлінь, лісничими, майстрами лісу. водіями, лісорубами?* Правильно- патріоти, що 24 серпня у вишиванках і червоних шараварах будуть кричати: "Слава Україні" !)) Не гуманоїди з Марсу, не араби, не кацапи, а свої,- брати- українці !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus