USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Порошенко посмертно нагородив командира 51 ОМБ, якого бійці вважають зрадником

29 Червня 2016 10:33
Загиблого командира 51-ї бригади полковника Павла Пивоваренка нагородили посмертно.

Так, президент Петро Порошенко своїм указом №258/2016 нагородив посмертно командира 51-ї окремої механізованої бригади полковника Павла Пивоваренка орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Указ датовано 17 червня.

«За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», – йдеться в обґрунтувальній частині документу.

Павло Пивоваренко загинув під час виходу 51-ї ОМБР з Іловайського котла. Проте через певні обставини тривалий час вважався безвісти зниклим.

Як пише «Вісник+К», нещодавно його тіло таки ідентифікували і перепоховають на Лук’янівському кладовищі у Києві, де мешкає родина офіцера.

Нагадаємо, після того, як командира 51 бригади Володимира Яцківа відсторонили від керування бригадою, тимчасовим виконувачем обов'язків комбрига призначили Пивоваренка, проти якого виступали військові. Але після «іловайського котла» екс-командир полковник Пивоваренко, зник. Після цього прийняли рішення про розформування бригади.

Бійців 51-ої бригади вважають, саме Пивоваренко, ставленик нині звільненого генерала Пушнякова, призвів до чисельних втрат серед українських армійців. З їх слів, на які б військові дії не посилали 51-шу ці двоє, скрізь чекали пастки сепаратистів, а після відвідин блокпостів Пивоваренком через 15-30 хвилин противники сипали подарунки зі шквального вогню.

Матері й дружини бійців 51-ої бригади не вірять у версію про зникнення чи загибель Павла Пивоваренка і упевнені, що він живий і в Москві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Демобілізований Показати IP 29 Червня 2016 14:48
Вічна йому пам'ять і земля пухом !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus