USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.80 9.95

Маленька перемога: працівники ЛПЕ «вибили» свої зарплати

6 Лютого 2016 16:34
Кілька місяців триває конфлікт на Луцькому підприємстві електротранспорту: працівникам боргують зарплату, водіїв не хочуть навчати задля підвищення рівня кваліфікації, особливо «говірким» погрожували. Коли терпець у людей луснув, водії комунального підприємства навіть анонсували страйк.

Тоді до пошуків компромісу залучили Національну службу посередництва та примирення. І люди таки домоглися того, щоб до їхніх вимог дослухалися.

У коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини сьогодні, 6-го лютого, голова страйкового комітету, водіїв Андрій Черчик розповів, що міська влада погодилася виконати всі їхні вимоги.

«Страйковий комітет Луцького підприємства електротранспорту міська влада та Національна служба посередництва та примирення провела успішно своє четверте засідання. Нагадаю, що колективно-трудовий спір відбувся ще два місяці тому.

ЧИТАТИ ЩЕ: ІГОР ПОЛІЩУК ОКРЕСЛИВ ГОЛОВНІ ПРОБЛЕМИ НА ЛПЕ

Щодо усіх наших вимог до нас дослухалися. А просили ми лише те, що належить нам згідно із законами України: підвищення зарплати, своєчасна виплата зарплати, навчання водіїв для підвищення розрядів і погашення заборгованості», - інформує працівник ЛПЕ.

Зі слів Андрія, процес перемовин йшов тернистим шляхом, мовляв, відбувалися сварки, були особисті образи, навіть погрози щодо звільнення найбільш «говірких».

«Ситуація була на межі страйку та судових позовів. Втім, здоровий глузд взяв верх. Сьогодні вже більшій половині працівників ЛПЕ погаcили заборгованість із виплати зарплат, а саму зарплату підвищили на 40%», - каже Черчик.

Та додає, що тепер справа за самими працівниками, які повинні докладати усіх зусиль, аби містяни відчули поліпшення сервісу.

Нагадаємо, ІА Волинські Новини раніше інформувало про те, що слідчі Луцького відділу Національної поліції розслідують провадження за заявою працівників ЛПЕ, які звинувачують керівництво підприємства у фінансових махінаціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 6 Лютого 2016 16:55
Зарплати підняли, молодці. От тільки зобов"язання їх платити лежить тепер виключно на керівництві ЛПЕ. Чекаємо із квітня - травня нових, ще більших боргів.
Тарас Чурило Показати IP 6 Лютого 2016 17:26
Дочавили Романюка. Невiдомо тiльки на скiльки часу тих грошей хватить. Чи не осядуть в кишенях декого?
Юлія Парій Показати IP 6 Лютого 2016 21:29
То пообіцяли виплатити чи вже иплатили? Обіцяти вони вміють...
Рома Показати IP 6 Лютого 2016 22:21
Працівники підприємства не можуть отримувати зарплату з міського бюджету. Вони мають отримувати зарплату з коштів, які заробляє підприємство.
Хлоп Показати IP 6 Лютого 2016 23:15
Це завдяки таким депутатам як Полiщук лучане стали ближче до працiвникiв ЛПЕ)). Головний кресляр окреслив проблеми, а тепер "аналiзатор" BH iх аналiзовувати буде, кишенi переверяти.
Дядько Показати IP 7 Лютого 2016 12:36
Страна чудєс! Тільки в нашій странє зароблену своїми руками зарплату треба потім ще й "вибивати" і називати це перемогою. Скільки того абсурду кругом, аж моторшно робиться....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus