USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

«Правосуддя» бойовиків: розстріл без суду і слідства

20 Жовтня 2014 12:10
У звільненому від терористів Слов'янську вже четвертий місяць намагаються налагодити мирне життя, але жахіття часів окупації постійно нагадують про себе, йдеться в сюжеті ТСН. Тиждень.

До журналістів ТСН потрапили документи з підвалів СБУ, від прочитання яких ворушиться волосся. Це - смертні вироки, які виносили представники так званої "ДНР", а також накази про розстріли, підписані особисто Стрєлковим. У паперах, що імітують протоколи судового засідання, терористи задокументували імена і адреси своїх жертв. Один з тих, чиє ім'я фігурує у "розстрільних списках" бойовиків - Пичко Олексій Борисович, розстріляний за за крадіжку штанів і двох футболок.

Зі слів його матері, син зниклий безвісти, але Марія давно знає, що трапилося. 14 червня ввечері Олексій забіг додому, перевдягнутися та більше не повернувся. Від затримання до рострілу Олексія Пічко пройшло всього три доби. Судилище влаштовували в будівлі СБУ, розстрілювали на задньому дворі.

Того дня Олексій з подільниками справді обікрав будинок на сусідній вулиці, коли його господиня пересиджувала обстріли у родичів в Краматорську. Злочинця піймала сусідка – врятувала майно. Та наступного дня терористи імітували розслідування й згодом винесли смертний вирок.

Розслідувати справу про зникнення Олексія Пічко взялася вже після звільнення міста оновлена міліція. Свідки вказали могилу, в який ймовірно лежить страчений. Хоча ДНК-експертизу ще не зробили, мати встигла принести на кладовище квіти.

Ексгумацію ж провели без родичів, - доповідає слідчий. Ще один задокументований випадок страти – інваліда Віталія Соловйова, який відсидів у тюрмі за наркотики, крадіжку та вбивство. Нині СБУ проводить розслідування.

Правозахистниця Євгенія Закревська впевнена - якщо слідчі якісно зроблять свою роботу, то терористів "ДНР" чекає Гаага. Раніше повідомлялося, що бойовики внесли в "розстрільний список" більше тисячі студентів з Луганська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дон Показати IP 20 Жовтня 2014 12:25
Правильно - за воровство -расстрел сразу и на месте преступления.
Sieger до Дон Показати IP 20 Жовтня 2014 12:33
Всё верно. По законам военного времени за мародёрство предусмотрен расстрел.
Анонім до Дон Показати IP 20 Жовтня 2014 13:12
коментар було видалено
аяяй Показати IP 20 Жовтня 2014 13:03
Чтоб вы постоянно жили по таким законам,нелюди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus