USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Презентували фільм про творця «будинку з химерами» у Луцьку

10 Серпня 2015 15:42
У рамках кінопоказу документальних стрічок молодих українських режисерів лучанам презентували 18-хвилинну стрічку про місцевого скульптора, власника «будинку з химерами» Миколу Голованя.

Про це повідомляє Громадське.Волинь.

Фільм «Острів» українського режисера Наталії Красильникової лучани сприйняли із захватом. Зйомки картини тривали 3 роки. За цей час було відзнято більше 24 годин фільму, з яких при монтажі відібрали 18 хвилин. Офіційна прем’єра стрічки відбулася у рамках 55-го Краківського кінофестивалю, де він брав участь у національній програмі. Стрічку польського виробництва показували і у Каннах.

Фільм, який пройшов ретельний конкурсний відбір, був показаний на трьох престижних міжнародних кінофестивалях, якому аплодували стоячи глядачі в Європі, просто не міг не бути показаний тут – в Луцьку, для родини та земляків пана Миколи.

Так, на презентації у Луцьку був присутній і герой фільму Микола Головань. Він подякував режисеру та оператору за майстерно виконану роботу, та сказав, що після такого хочеться і надалі продовжувати свою роботу: «Хочеться ще пожити. Хочеться ще творити. Хочеться, щоб те місто було… Я горжуся тим, що я живу у місті Луцьку». Скульптор пообіцяв кінодокументалістам сувеніри у знак вдячності за роботу.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКИЙ «БУДИНОК З ХИМЕРАМИ» - У ТОПІ НАЙФАНТАСТИЧНІШИХ СПОРУД УКРАЇНИ



Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини публікувало розповідь архітектора про історію створення будинку.

Зауважимо, будинок – діюча майстерня. До неї можна вільно зайти, пофотографуватися. Розташований будинок в «Старому Луцьку» на березі річки Стир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 11 Серпня 2015 00:01
http://www.volart.com.ua/ukr15/dobirka_ukrayinskykh_dokumentalnykh_filmiv/
небайдужа Показати IP 11 Серпня 2015 00:10
Ніяк не розумію що всі з тім будинком носяться як з писаною торбою.Нічого не розуміють певно а шкода- могильні цвинтарні надгробки зі старих кладовищ там повсюду ще й по ним ходять люди чому радіти ???А так званий скульптор певно клепки не мав коли з цвинтарів це все до себе звозив.
небайдужій до небайдужа Показати IP 11 Серпня 2015 10:11
Не розумієш бо ти ........а, менше ходи в Епіцентр і Там Там, це не театр... У Луцьку де не копни було кладовище

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus