USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Президент не втручатиметься у справу волинян, яким закидають дезертирство

8 Лютого 2016 18:00
Адміністрація Президента надіслала відповідь Волинській обласній раді щодо звернення про зняття обвинувачення про дезертирство бійців 51-ої ОМБР.

Текст відповіді опублікований на сайті Волинської обласної ради.

Так, 8 грудня 2015 року Волинська обласна рада прийняла рішення Про підтримку звернення депутатів Володимир-Волинської районної ради до Президента України, Генерального прокурора України та Володимир-Волинського міського суду щодо зняття обвинувачення про дезертирство (ухилення від військової служби) бійців 51-ї ОМБР.

Нагадаємо, більш ніж 40 бійців 51-ої окремої механізованої бригади, які захищали цілісність країни під кулями та «Градами» й побували в російському полоні, постали перед українським судом: хлопцям, віком від 18 до 30 років, які перетнули російський кордон, закидають дезертирство. Частину з них під тиском визнали себе винними.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ РОЗПОЧАВСЯ СУД НАД 22 БІЙЦЯМИ 51 ОМБ

У листі, підписаному заступником Глави АПУ Олексієм Філатовим йдеться про те, що президент не має впливу на судову гілку влади. А саме звернення передане до Генпрокуратури.

«Повноваження Президента України визначені Конституцією України. Відповідно до частини 2 статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Президент України не наділений повноваженнями впливати будь-яким чином на формування судової практики.

Оскільки частиною другою статті 102 Конституції України визначено, що Президент України є гарантом додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, вказане звернення надіслано до Генеральної прокуратури України для розгляду, вжиття необхідних заходів відповідно до законодавства та надання відповіді».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Смерть москалям Показати IP 8 Лютого 2016 18:04
Для чого такий президент який нінащо неможе вплинути.????
Ну шо забужане Показати IP 8 Лютого 2016 18:48
Опозорили 51 Омбр.
Тарас Показати IP 8 Лютого 2016 18:53
Если они дезертиры- надо дать им по "заслугам". Если дезертирство не доказано, конечно, их надо оправдать. Суд должен быть справедливым , не предавайте ПАМЯТЬ погибших в АТО.
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 18:58
НАВІЩО ВОНИ ДАВАЛИ ІНТЕРВ’Ю МОСКАЛЬСЬКИМ ЖУРНАЛІСТАМ? ТА ЩЕ Й НЕ НА КОРИСТЬ УКРАЇНИ..............
Загляни в дуло до Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 19:48
Суть поведiнки торгашей,а коли цiна по Шекспиру: быть или не быть??!
отако Показати IP 8 Лютого 2016 19:33
Чого не прийшли на допомогу 93-ій бригаді, коли був такий наказ? А тепер давайте візьмем їх на поруки. Хай суд розбереться. "Під тиском визнали себе винними". Чим їх так уже тиснули, цікаво. Москалі не тиснули, коли інтервю давали. Там усе по-чесному говорили?
цея Показати IP 8 Лютого 2016 20:38
Порошенко коли будеш писати указ про мобілізацію дописуй КРІМ ВОЛИНСЬКОІОБЛАСТІ.
Дядько Показати IP 8 Лютого 2016 20:52
Він не буде втручатися у проблеми захисників України, справжніх Героїв, а путін не буде втручатися в діяльність Ліпецької фабрики "Рошен". Що не ясно? Філософія тут проста: аби канхвєти добре продавались, а остальне не колише, так би мовити.
Ірина Таран Показати IP 8 Лютого 2016 22:23
Ну навіщо втручатись, нехай безсовісні прокурори впечуть їм років по п"ять
Микола Бабій Показати IP 9 Лютого 2016 01:54
Коментатори!!! Відвідайте з Нагорним де-кілька судових засідань, щоб хоч знати - в якому місці болить. Воїни, не втікнули з війни, а - покинули скотські казарми у Володимирі(після смертельної поножовщини, сина- тоже забрав з того притону), жили дома- "до дзвінка", їздили що-тижня в частину "на відмітку". Відмічали їх- якісь тітки на КПП, не в журналі, а- на листочках, з якими потім - ходили до вбиральні, а батьки-командири - строчили рапорти, що- відсутній. Це не дезертирство(втік- на вічно), а - самовільне залишення частини -"СЗЧ"(самоволка). Суди переносяться по 15 і більше разів, через відсутність доказової бази у прокурора, а суддя, справу не може повернути на дослідування - вже такої процедури новий КПК не передбачає. За відсутності доказів - виправдальний вирок має бути на першому ж засіданні, ан - нєт, суди- каральний орган держави, як і прокурори. ЯКОСЬ - ТАК, якщо коротко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus