USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Про волинського бійця почула вся Україна

29 Липня 2015 23:30
Про бійця з Волині, Олександра Кравченка, який залишив високооплачувану престижну роботу і пішов до війська ще під час першої хвилі мобілізації, зняли сюжет наші колеги з «ZIK».

Як лучанин, для якого, як і для тисяч патріотів України, війна ще триває, живе та працює під кулями, Олександр не лише розповів, а й частково показав. Чоловік проїхався за кермом своєї «таблетки», на якій щодня долає по 300-500 кілометрів, виконуючи завдання. «Таблеткою» Олександр Кравченко називає автомобіль, яким возить поранених та 200-их.

Зізнався, що переобладнав під нього попередній медичний УАЗик, на якому їздив, – той був гнилий, такий, що інколи підпихати треба. І розповів, як все було:

«При взятті Мар’їнки «таблетка» зламалася на самому «передку». Відходити – а вона зламана. А в мене в машині лежить два вбитих. Шансів бути вбитим самому - більше ніж достатньо. Ми стояли за нашим блокпостом, був бій, вже машини відтягнули, дістали 200-х, забрали поранених в іншу машину. А моя не заводиться: витекла вся вода з радіатора, сів акумулятор, одним словом - цілий букет.

Ми прийняли рішення взяти «таблетку» на буксир. Чіпляємо її до фаркопа іншої машини і їдемо. Виявляється (я нещодавно дізнався), що нас свої прийняли за сепаратистів, вже на нас навели ЗУ-шку і мали стріляти. Свої…

Після того мене ніхто не чіпав у таборі десь півтора тижні… Я тоді дуже образився на свою «таблетку». Дістав гроші з сейфу, дав хлопцям, вони пригнали з Німеччини машину, я її переробив під медичну і тепер нею возимо поранених».



Інтерв’ю з волинянином публікувало і Інформаційне агентство Волинські Новини. Тоді ж чоловік зізнався, що війна для нього пахне соляркою: «жодний дезодорант не виводить той запах. Він, здається, в’ївся в кров».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus