USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Про інтернет-news та блоги: у Луцьку триває школа журналістики. ФОТО

10 Серпня 2013 08:18
Триває літня школа журналістики The Journalism Workshop у Луцьку. 9 серпня, з молоддю спілкувались головний редактор одного з луцьких інтернет-видань Юрій Ричук та інтернет-маркетолог Максим Нікітін.

Нагадаємо, 7 серпня, охочих дізнатись більше про професію журналіста, отримати новий досвід та практичні навики зібралось близько десятка. Тут - і школярі, які планують у майбутньому стати «акулами пера», молодь, у якої є певний журналістський досвід, і, безпосередньо, журналісти.

«Новини – це їжа», - головний редактор інтернет-видання ВолиньPost Юрій Ричук.

Юрій Ричук розповів, що найменша та одна з найважливіших одиниць інтернет-видання - це новина. Вона повинна бути короткою, лаконічною, та інформативною. Разом із тим, він зауважив, що у «гонитві» за оперативністю не варто «жертвувати» достовірністю самої інформації. Незважаючи на те, що інтернет-видання чи не найоперативніший вид ЗМІ, поспішати, втрачаючи якість інформації не можна в жодному разі.

Також він пояснив у чому особливість інтернет-видання, якщо порівнювати його, скажімо, з газетою.
«Певним чином, це можна порівняти з процесом прийому їжі, а саму їжу – з новинами. Наприклад банкет, де всі страви чітко впорядковані, і ставляться на стіл одна за одною – це газета. Там, сторінка за сторінкою, читачу подають певну інформацію. Як правило, велику та об’ємну, як і страви на банкеті.
Інтернет-видання, своэю чергою, - це фуршет. Де маленькі страви, які ти вибираєш сам собі. Їх зручно їсти і тримати в руці. Те ж саме стосується де тобі стояти, і людей, з якими хочеш спілкуватись», - пояснює на прикладі Юрій Рирчук.

Завершив свою лекцію він практичним заняттям, під час якого вчив присутніх писати інтернет-новини на основі прес-релізів.

«У Луцьку власне інтернет-видання можна відкрити за менш ніж 200 доларів», - інтернет-маркетолог, засновник онлайн-магазину «kuhart.com» Максим Нікітін.

Максим Нікітін розповів про відносно нове, але дуже популярне явище – інтернет-блогінг. Виявляється, створити власну інтернет-сторінку та писати там про щось цікаве для тебе, та інших, не так вже й важко. Тим паче, що на цьому можна непогано заробляти.

Він поетапно розповів про те, як створити власний блог: від запуску самого сайту до його наповнення та просування. Говорив Нікітін і про те, як та скільки на цьому можна заробляти.

«Можна вести навіть не надпопулярний блог і за місяць отримувати ті ж 200-300 доларів, що й офісний працівник з восьмигодинним робочим днем. Та й у випадку невдачі, можна «відбити» вкладені кошти, просто продавши сайт. Ось в чому - плюс створювати власний блог, а не користуватись готовими платформами, типу livejournal, та їм подібними. На них особливо не заробиш», - ділиться досвідом Максим.

Також інтернет-маркетолог скаржився на те, що Волині бракує власних популярних блогерів: «У мене є знайомі з Луцька, які мають дуже широку читацьку аудиторію, ведучи досить успішні блоги. Правда, на Волині про них знають одиниці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Асоціація веб-розробників Камінь-Каширська Показати IP 10 Серпня 2013 17:04
Максиме, не робіть сайтів, бо те що ви хочете людям впарити за 200 доларів - стид і срам. Або ви не орієнтуєтеся в тому що таке сайти і як вони робляться. От напевно Ричук ВолиньПост за 500 доларів зробив, вбахав, так вбахав... краще б ви зробили за 200 :)
Massimo Показати IP 10 Серпня 2013 18:50
Якщо постаратися, то можна і в 100 доларів вкластися. Мова йшла про блог. І такий блог, який кожен може зробити сам. Я нікому ніц не пропонував. Я не займаюся розробкою блогів. Якщо журналіст хоче відкрити власний блог йому потрібно: 1) Домен+хостінг = 250 грн (за рік) 2) Купити темплейт для вордпрес = 480 грн (можна знайти дешевше) 3) Знайти програміста, який вам все налаштує = 300 грн 4) Писати цікавий контент. Я не займаюся розробкою сайтів. Моя порада для тих хто хоче замовити сайт. Перед тим як дати гроші завжди попросіть показати успішні проекти. Як правило показати ніц не можуть, завжди хтось винуватий. Мати справу у Луцьку по розробці рекомендую з Ідейлом і Артефактом. А розробка сайту справді не коштує 200 доларів. Якщо таке пропонують значить дурять. За простий сайт треба заплатити від 3000 грн. За інтернет магазин від 8000 грн. І треба бути готовим, що далі треба платити і платит не мало...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus