USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Неформальна освіта для журналістів: волинський старт

28 Листопада 2014 14:18
Доповнити класичне навчання в університеті неформальною журналістською освітою хочуть організатори проекту «J.Lab».

Презентація проекту «Журналістська лабораторія» відбулася 28 листопада у Луцьку.

Як розповів старший викладач кафедри журналістики Острозької Академії та СНУ імені лесі Українки Роман Шулик, «J.Lab» - ідея його та друзів, що розвинулася на основі досвіду викладання в університеті.

З його слів, завжди бракувало неформальної освіти, коли «ти не тільки викладач, а й колега студентів». Університетська освіта в Україні, мовляв, лишилася багато в чому радянською – викладач приходить, класично читає лекції, а студенти слухняно записують і отримують знання. В умовах сучасного світу ті ж самі знання можна отримати з інтернету. Таким чином, формальна освіта суттєво відстає від неформальної. Отже, у нього виникла ідея доповнити університетську освіту неформальною освітою, в якій студенти можуть втілити весь свій творчий потенціал.



Лабораторією проект назвали тому, що це – місце для практики. У рамках лабораторії розробили систему інтерактивного неформального навчання, коли студенти вчаться в практиків. Згодом лабораторію планують зробити школою журналістики, можливо, громадською та неформальною.

Студентка 4-го курсу журналістики Леся Хомяк розповіла, що у проекті – з травня, коли на його презентацію прийшло 74 студенти – представники не лише журналістики, а й інших спеціальностей. З її слів, за час діяльності проекту відбулося вісім зустрічей-лекцій з медівниками (наприклад, Настею Станко, екс-редактором 5 каналу Оленою Степаненко). Найголовнішим досягненням проекту вона назвала потрапляння у партнерську програму «Спільнокошту». Наприкінці жовтня запустили проект на «Спільнокошті» з метою зібрати 30 тисяч гривень. Наразі зібрали 5026 гривень. Заплановану суму планують витратити на придбання техніки (диктофонів, планшетів) та виплату гонорарів тренерам. Окрім цього, планують запровадити щомісячну премію для найбільш активного студента.



Наступного року у рамках лабораторії хочуть організовувати місяці спеціалізації. Так, лютий оголосять місяцем текстів, березень – відео, квітень – фото, травень – проектів. Наприкінці травня учасники журналістської лабораторії мають на меті організувати студентський медіафорум.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
мишко Показати IP 29 Листопада 2014 20:12
гарні сісі :)
Читач до мишко Показати IP 30 Листопада 2014 22:44
Бідося маленька, Мишко....То ти в інтернеті тільки за тим шукаєш? А на вулицю не пробував вийти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus