USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Протест гірників Волині: більше не вірять жодним обіцянкам

22 Травня 2015 13:58
Колектив гірників сьогодні, 22 травня, відправився перекривати дорогу перед мостом через річку Західний Буг. Гірники не вірять жодним обіцянкам, тому вирішити протестувати допоки не отримують заборговані кошти по зарплаті на особисті рахунки, – повідомив голова незалежної профспілки гірників шахти №10 “Нововолинська” Василь Прадід. Про це інформує видання БУГ.

Нагадаємо, трудовим колективом шахти №10 “Нововолинська” від 21-го травня вирішив відновити акції протесту 22-го травня, адже заборговані кошти по заробітній платні за неповних чотири місяці на особисті рахунки гірників так і не поступили.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що шахтарям не виплатили заробленого за січень (50%), лютий, березень і квітень цього року, тому уже 7-го травня гірники розпочали акцію протесту – перекриття дороги.

Наступного дня, 8-го травня, колективним рішенням вирішили не продовжувати перекриття дорогиадже шахтарям передали повідомлення із міністерства енергетики та вугільної промисловості про те, що до 20 травня заборговані гроші надійдуть на особисті рахунки, і уже розпочата процедура оформлення відповідних документів.

Сьогодні, 22-го травня, гірники зустрілися із керівництвом підприємства та профспілковими лідерами із надією почути результати переговорів із мінфіном. Як розповів голова профспілки вугільників Юрій Калістратов та директор шахти №10 “Нововолинська” Петро Солоп 21-го травня ввечері підписали необхідні документи заступник міністра фінансів і уже сьогодні відкрита лінія на 200 мільйонів гривень для фінансування добудови шахти №10. Про те чи надійшли кошти на казначейські рахунки обіцяли повідомити гірників найближчим часом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А Показати IP 22 Травня 2015 14:56
А 20 років вірили і тільки тепер розвірились??
Всезнайко Показати IP 22 Травня 2015 18:07
Скажуть, що їх Путін профінансував...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus