USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Проти Порєченкова, який стріляв «туди», порушили кримінальну справу

31 Жовтня 2014 10:18
Слідче управління Міністерства внутрішніх справ України порушило кримінальне провадження щодо громадянина Росії Михайла Порєченкова за статтею 260 частиною 4 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє міністр внутрішніх справ україни Арсен Аваков, - інформує «Радіо Свобода».

Згідно з його даними, «Михайло Порєченков, прибувши до Донецька, у складі озброєної банди особисто взяв участь в обстрілі підрозділів українських Збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії в скоєнні злочину на території України».

Відповідно до Кримінального кодексу України, такий злочин карається позбавленням волі терміном від 7 до 12 років, інформує Аваков.

«Сьогодні ж слідчі звернуться до суду і, переконаний, Порєченков буде оголошений в розшук із санкцією – арешт. Неминучим буде підключення до розшуку також Інтерполу. Слідчі переконані, що за настільки очевидних доказів злочину та рішенні суду Інтерпол активно підтримає розшук, і Порєченков не зможе пересуватися світом поза Росією, не будучи заарештованим і екстрадованим до України», – додає міністр.

Російський актор Михайло Порєченков 30 жовтня побував у контрольованому проросійськими сепаратистами українському Донецьку. На сайтах сепаратистів поширене відео, на якому Порєченков, одягнутий у каску з написом «Преса», стріляє з кулемета. З ролика не видно, куди цілить цей громадянин Росії, сам він у соцмережах переконує, що «не стріляв у людей».

Журналіст Матвій Ганапольский в ефірі«Радио Вести»прокоментував поступок Порєченкова:

«Він стріляв - «туди». От уявіть, що я піду на кордон України з Росією і просто туди стрельну. Але я буду не в ватника стріляти, не в людину зі зброєю. Просто «туди». В кого потрапить. В корову - значить, вб'ємо російську корову. В хлопчика - значить, вб'ємо російського хлопчика. Я просто стріляю, тому що у мене «сафарі».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus