USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Причиною отруєння малюків у Луцьку стали нітрати або ліки?

23 Травня 2009 12:00
У Луцьку до лікарні з гострим отруєнням потрапили жінка та троє дітей. Малюки поки що залишаються у мед закладі, – 23 травня інформують «Волинські Новини».
 
До реанімаційного відділення Волинської обласної дитячої лікарні та відділення детоксикації міськлікарні з ознаками отруєння невідомою речовиною 21 травня госпіталізували трьох неповнолітніх – 2002, 2003 та 2005 років народження – та їхню маму. Жінка, на щастя, одужала швидко, а от стан малих пацієнтів ще не дозволяє залишати лікарняні стіни, хоча справа йде на одужання.
 
Медики з’ясували, що сім’я отруїлася через підвищення концентрації метгемоглобіну в крові. Причина такого отруєння поки що не відома. Як пояснили в реанімаційному відділенні Волинської обласної дитячої лікарні, ця форма гемоглобіну як метгемоглобінна сполука блокує процес транспортування кисню у крові. Небезпечний процес в організмі людини може виникнути внаслідок тривалого вживання забрудненої нітратами води й овочів з одночасним розвитком хронічної нітратної інтоксикації.
 
За повідомленням видання «Україна молода», до групи ризику, в першу чергу, потрапляють люди (особливо діти!) зі зниженою кислотністю шлункового соку та хворі на гастрит із пониженою кислотністю. Нітрати потрапляють у кров, де утворюють метгемоглобін, не спроможний здійснювати зворотне зв’язування кисню. Більше того, нітрати можуть утворювати високотоксичні сполуки — нітрозаміни, що належать до канцерогенів прямої дії та вражають шлунково-кишковий тракт. Варто знати, що з водою та овочами до організму людини надходить від 75 до 90% від загальної кількості нітратів. Інша версія лікарів: причиною підвищення концентрації метгемо­глобіну в крові могло стати споживання медичних препаратів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Назар Правда Показати IP 23 Травня 2009 13:27
Афігеть "Україна молода" вже "Волинську правду" передруковує, без посилання, ще й з підписом свого автора. Прикро за такі речі...
Читачка Показати IP 23 Травня 2009 17:09
Спеціально зайшла на "ВП", прочитала і мало не впала. Таки "УМ" здерла...
Анонім Показати IP 23 Травня 2009 22:25
До речі такими "речами" страждають не тільки всеукраїнські але і окремі місцеві друковані ЗМІ, що ж "приємно" що Інтернету починають довіряти таким чином!!! Ми просуваємось у правильному напрямку!!!
Анонім Показати IP 23 Травня 2009 22:56
А хто така ця журналістка Ніна Романюк?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus