USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рада затвердила нові паспорти. Відмітки про шлюб не буде

14 Липня 2016 18:02
Нардепи ухвалили Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України" (№ 3224)

За це рішення проголосували 226 народних депутати, - пише Еспресо.

Відтепер кожен українець, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.

Паспорт оформляється особам, які не досягли 18-річного віку, на чотири роки, а особам, які досягли 18-річного віку, - на 10 років.

Скасовано норму про те, що при державній реєстрації шлюбу в паспортах громадянина України має робитися відмітка із зазначенням прізвища, імені, по-батькові і року народження другого з подружжя та місця і дати такої реєстрації.

Відповідно, скасовано норму про ставлення відмітки щодо розірвання шлюбу.

Законом внесено до переліку документів, що дають право громадянину України на виїзд з України і в’їзд в Україну, також посвідчення члена екіпажу та посвідчення особи на повернення в Україну (дає право на в’їзд в Україну), але виключено з переліку проїзний документ дитини.

Відповідно до закону, забороняється вимагати від осіб персональні дані, що свідчать про етнічне походження, расу, політичні, релігійні чи інші переконання, звинувачення у скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання, а також дані щодо здоров’я або статевого життя.

Окремі види даних про стан здоров’я та про засудження до кримінального покарання можуть вимагатися лише у разі, якщо вони є підставою для видачі документа, що посвідчує особу.

За оформлення (у тому числі замість втрачених або викрадених), обмін документів справляється адміністративний збір, а за проведення таких дій за кордоном - консульський збір. Вартість адміністративної послуги встановлюється Кабміном. Гранична вартість адміністративної послуги: за оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін паспорта громадянина України у строк: не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети - 0,1 мінімальної заробітної плати; не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети - 0,2 мінімальної заробітної плати.

Також визначена і гранична вартість інших документів. За оформлення, обмін дипломатичного паспорта України, службового паспорта України, тимчасового посвідчення громадянина України адміністративний збір (консульський збір) не стягується.

Також адміністративний збір не стягується за оформлення посвідчення біженця та посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, за оформлення вперше паспорта громадянина України.

Закон набирає чинності з 1 червня 2016 року, але з 1 січня 2020 року набирають чинності норми в частині запровадження документів, що містять безконтактний електронний носій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 14 Липня 2016 18:18
Ти є ...
Андрій Показати IP 15 Липня 2016 13:05
ми ж в эвропу йдем. вже вот вот там будем
Люда Показати IP 23 Вересня 2016 22:13
Нічого робити депутатам та президенту....Займіться ділом, а не придумуєте бред, який люди не хочуть!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus