USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Рада Церков Волині прийняла ЗВЕРНЕННЯ щодо Волинської трагедії

23 Квітня 2013 12:04
Церковники більшості представлених на Волині конфесій підписали звернення до українців і поляків щодо 70-річчя Волинської трагедії і закликали їх вибачити один одного і «розірвати ланцюг зла, що тягнувся стільки століть, добрими вчинками».

Про це йшлося під час засідання Волинської Ради Церков 23 квітня.

За словами голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, українців і волинян зокрема чекає «складне політичне літо, хочемо ми цього чи ні». Так він висловився щодо відзначення 70-ої річниці Волинської трагедії.

«Зараз ми маємо щастя і можливість сказати: будьте толерантні. Ми маємо зробити все для того, щоб це ніколи не повторилося на цій землі, щоб наші внуки і правнуки, маленькі поляки зрозуміли, що це були страшні часи», - зазначив губернатор Волині.

Окрім того, він відзначив що не прості люди, «обивателі», були «зачинщиками» тих подій. «Палали села польські і українські… Невмотивоване нічим вбивство, - кажемо ми зараз», - додав він.

Тож, наразі залишається лише зважати на цей історичний спадок, упорядковувати цвинтарі, «поставити хрести» на могилах полеглих у ті часи по обидва боки Бугу – з українського і польського.

«Нас може спасти лише одне - любов, порозуміння і добросусідські стосунки», - додав очільник Волинської єпархії УПЦ КП митрополит Михаїл.

Саме задля цього на засіданні Ради Церков вирішили прийняти звернення щодо 70-ліття Волинської трагедії наступного змісту:



Як зазначив Борис Клімчук, це звернення перекладуть на польську, англійську та німецьку мову і донесуть його зміст до усіх. «Треба взяти ліпших перекладачів і зробити це», - додав губернатор.

До того ж, він попрохав церковників направити копії звернення до «верхівки» і розповсюдити усіма церквами в Україні.

Сам же очільник Волинської ОДА зазначив, що один варіант звернення сьогодні, 23 квітня, завезе до Києва главі адміністрації Президента України Сергію Льовочкіну, Борис Клімчук хоче, щоб звернення розглянули на засіданні комітету під орудою президентів України і Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus